S-a închis Focus Sat TV la trei ani de la lansare. A ieșit din grilele Focus Sat DTH și Live TV

Focus Sat continuă (din păcate) să piardă canale TV fără înlocuitori. De data aceasta a închis un canal propriu și anume Focus Sat TV.

Canalul care s-a lansat fix în urmă cu trei ani a fost singurul canal importat deținut de operatorul DTH deținut de M7 Group, membru al grupului francez Canal+ și care a emis în partaj cu Focus Sat Info, canalul infotext a abonaților Focus Sat. Focus Sat TV a fost canalul care a difuzat seriale originale Canal+ și achiziționate, dar și filme românești clasice și străine iar în ultimul an competiții sportive. Din informațiile noastre închiderea a avut loc ieri, pe 22 august, iar odată cu asta a fost scos din grilele Focus Sat DTH și Focus Sat Live TV.

Printre serialele care au fost difuzate pe Focus Sat TV au fost Brigada, Baron Noir, Nox, C*A*U*G*H*T, Paris Police, Obstatici, Ultimele pantere, Poarta roșie, Despre bani și sânge, Polițiști fără frontiere, Ai încredere în mine, Instinto, Regăsirea, În mijlocul furtunii, Django, Toate acele lucruri, Ani și ani, Avocatul, Spirala crimei, Klangor, Regele Varșoviei, Secretul celor cinci, Posedare, Pedagogul, Planeta celor singuri: Opt povestiri, Pro și contra, Moscow Noir și ZeroZeroZero.

Însă până la lansarea Focus Sat TV, a existat Focus Sat Info, care a difuzat doar informații videotext și promo-uri ale producțiilor disponibile pentru abonații acestui operator de satelit. Acesta a fost lansat în anul 2007, pe vremea când a fost parte a societății UPC Direct, deținut inițial de Liberty Global, proprietarul de atunci a UPC. În mai 2019 după ce Vodafone a preluat UPC, societatea a fost cumpărată de M7 Group, care scurt timp mai târziu a fost cumpărat de Canal+, astfel Focus Sat a devenit operator a companiei cu sediul în Franța.

Apoi, în prag de expansiune a canalelor M7 Group, operatorul a lansat în partaj cu Focus Sat Info, Focus Sat TV începând din 12 iulie 2021. În același timp în Ungaria compania deținătoare a lansat și Direct One TV, care difuzează același conținut ca Focus Sat TV. Lansarea de acum trei ani ale celor 2 canale a avut loc după succesul Skylink 7, un fost canal de televiziune cu conținut mixt al Skylink din Cehia, deținut de proprietarul Focus Sat și care a fost lansat pe 7 februarie 2019. Canalul din urmă a fost închis abia pe 28 noiembrie 2023.

Au fost atâtea încercări ale Focus Sat TV pentru a diversifica conținutul. Inițial difuzând doar seriale seara cu câte 4 episoade noi cu câte 2 reluări pe săptămână, canalul a început în 2022 să difuzeze și filme atât originale ale Studiocanal, cât și filme străine ale altor producători, și de asemenea, și filme românești clasice de succes din perioada Comunismului precum Brigada Diverse, Operațiunea: Monstrul, Mihai Viteazul și Nea Marin Miliardar iar de anul trecut a început să transmită în direct și competiții sportive precum Rugby Top 14 Franța, World Padel Tour, Premier Padel și Box MMA Ares Fighting Championship. În ultimul an tot mai multe seriale ale Focus Sat au debutat exclusiv online fără să fie difuzate și pe TV.

Închiderea Focus Sat TV vine după ce la finele anului trecut M7 Group a închis canalul ceho-slovac Skylink 7 care a difuzat și seriale Canal+ iar în perioada următoare urmează ca Direct One TV din Ungaria să aibă aceeași soartă (recent 4iG Group a semnat achiziția operatorului Direct One iar Canal+ va lansa anul viitor platforma cu aceeași nume în Ungaria în locul platformei Direct One Live TV). În Cehia și Slovacia Canal+ deține în prezent canalele Canal+ Action și Canal+ Sport, care difuzează aproape același conținut cu ce au difuzat Focus Sat TV și Skylink 7. Compania deținătoare nu are planuri să lanseze Canal+ Action și Canal+ Sport în România și Ungaria.

În plus închiderea Focus Sat TV vine și în urma pierderii a multor canale TV din grila operatorului Focus Sat, care are între 300-350 de mii de abonați. În ultimii doi ani a scos mai multe canale TV fără să le înlocuiască printre care Prima TV, Prima Sport, Sport Extra, Travel XP (a rămas în grila Focus Sat Live TV pe lângă Orange) și Bollywood TV iar luna aceasta ar fi urmat să iasă și canalele Stingray CMusic și Stingray iConcerts, însă cele 2 canale din urmă rămân în continuare la Focus Sat.

Vă reamintim că la jumătatea lunii iunie a acestui an a închis versiunea SD a canalului Focus Sat TV, detalii AICI.

Comentarii

Postări populare

Trei seriale noi toamna aceasta la Minimax

CNA a amânat acordarea licenței PRO Argeș TV. Proprietarul postului trebuie să se prezinte fizic în ședință

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate