Focus Sat TV va difuza competiția sportivă de rugby Top 14 Franța

Focus Sat TV își va extinde oferta de programe adăugând sport în grilă. Astfel canalul TV al operatorului Focus Sat va difuza competiția sportivă de rugby Top 14 din Franța începând cu acest weekend.

Primele meciuri pe care le va difuza Focus Sat TV în direct sunt următoarele:
-Racing 92 - Bordeaux Begles - din 19 august ora 15:00;
-Lyon - RC Toulonnais - din 19 august ora 19:10;
-Montpellier - Stade Rochelais - din 20 august ora 22:05.

Meciurile pe care le difuzează Focus Sat TV sunt disponibile și online pe platforma proprie de stream OTT Focus Sat Live TV, iar cei interesați (care nu sunt abonați la Focus Sat) pot achiziționa un abonament TV Online pentru a vedea această competiție.

Top 14 Franța revine în piața TV din România după o absență de 11 ani. Competiția sportivă de rugby a fost difuzată pe canalele Dolce Sport (2010-2012) și DIGI Sport (primăvara 2012). De asemenea în ultimii ani a fost difuzat pe canalul TV5 Monde Europe cu comentarii în limba franceză.

Top 14 (cunoscut ca Campionatul francez de rugby XV) este liga de elită de rugby din Franța. Înființată în anul 1892, este organizată din 1998 de Liga Națională de Rugby. Așa cum indică și numele său, este alcătuită din 14 cluburi. (Sursa: Wikipedia)

Focus Sat TV este un canal care difuzează filme europene (inclusiv românești) și seriale produse de Canal+ în Franța și Polonia, dar și alte seriale co-produse sau achiziționate de la alți producători. Lansat pe 12 iulie 2021 canalul este deținut și disponibil doar la Focus Sat și emite în partaj cu Focus Sat Info.

Achiziția drepturilor de difuzare ale Top 14 a fost făcută doar pentru România prin intermediul Focus Sat TV, așadar această competiție sportivă nu este difuzată și în alte țări unde Canal+ (deținătorul proprietarului Focus Sat, M7 Group) activează în domeniu cu excepția Franței, unde este difuzat pe canalul special Canal+ Top 14 Rugby.

Totodată achiziția vine și după ce la sfârșitul anului trecut Focus Sat a eliminat din grilă canalele Prima TV și Prima Sport 1-4 din motiv de neprelungirea contractului, detalii AICI. De asemenea la sfârșitul anului 2020 a eliminat din grilă canalele Discovery Networks (inclusiv Discovery, Animal Planet, TLC, ID, Travel Channel, Fine Living, Food Network și Eurosport). Singurele canale de sport rămase în grila Focus Sat sunt Sport Extra, Auto Moto & Sport Channel, Extreme Sports (care difuzează documentare sportive), Fight Box și Nautical Channel.

Ate canale disponibile la Focus Sat care difuzează și competiții sportive sunt TVR 1 (turnee finale ale campionatelor mondiale), TVR 2 (gimnastică), TVR 3 (Liga Națională de Volei) și PRO Arena (UEFA Europa League, UEFA Conference League, Cupa Angliei, UFC, Liga Națională de Handbal, DFS, Campionatul Național de Drift, Campionatul Național de Karting și Campionatul mondial de Hard Enduro) iar abonații Focus Sat care dețin cartela Antena Play au acces gratuit și la competițiile sportive Serie B, Cupa Ligii Portugaliei, Glory, Combate Global și alte campionate din alte sporturi.

Comentarii

Postări populare

Bollywood TV devine Bollywood Clasic începând de mâine

CNA a amânat acordarea licenței PRO Argeș TV. Proprietarul postului trebuie să se prezinte fizic în ședință

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate