TV Sat Media Group vrea să extindă Radio Boom și pe TV. CNA a amânat acordarea licenței. Câte canale muzicale sunt licențiate în România?

Compania TV Sat Media Group vrea să-și lanseze încă un canal TV, iar pentru asta vrea să extindă rețeaua Radio Boom și pe TV, doar că Consiliul Național al Audiovizualului a amânat în ședința publică de marți, 15 octombrie 2024 acordarea licenței Boom TV, versiunea de televiziune a rețelei de radio menționate mai sus.


Dacă CNA aprobă licența, Boom TV va fi un canal național de muzică care spre deosebire de alte canale de muzică obișnuită, acesta va difuza mai multe emisiuni, în special difuzate simultan și pe canalele de radio ale rețelei Radio Boom și va emite doar în format HD. Zona de difuzare este națională și internațională (pentru Uniunea Europeană).

Structura canalului este formată din producție proprie (40%) și producții ale altor producători (60%) iar stuctura pe tipul de emisiuni este formată din programe informative (5%), programe educative (3%) și programe culturale (92%). Investițiile pentru lansarea Boom TV sunt de 130.000 Euro din surse proprii iar veniturile sunt din publicitate, teleshopping și producție spoturi.

Prezent online în ședință, Gabriel Costianu, reprezentantul TV Sat 2002 a declarat: ,,Am avut surpriza să avem aprecieri din partea ascultătorilor pentru că am reușit să aducem vibe muzical în atenția lor și a venit ca o dezvoltare firească să lansăm și o televiziune muzicală tematică Boom TV. Acest proiect nu pleacă de la zero pentru că se bazează pe infrastructura prelungistică a TV Sat Media Group, unde sunt deja două televiziuni naționale în lista Must Carry și de asemenea are experiența postului muzical Radio Boom unde avem o echipă extraordinară de DJ care au confirmat de-a lungul timpului.

La Boom TV încercăm să aducem un post muzical care să evidențieze în acest peisaj media. Tocmai din acest motiv vă spunem că în grilă vor fi emisiuni diverse, emisiuni care vor căuta să aducă bineînțeles în prim plan muzică de calitate pentri omul activ, pentru omul bun, pentru omul puternic ancorat, dar și pentru segmentul tânăr care are acces foarte ușor la rețelele de socializare. Ca atare vom avea dimineața un matinal realizat împreună cu Radio Boom, va fi o zonă comună în studioul de unde se transmite acest matinal. Vom încerca să avem și emisiuni în care să aducem într-un studio funny și artistul preferat, sunt emisiunile care vor fi în urma mesajelor primite pe rețelele de socializare ale noului post TV de la telespectatori și mă refer aici la segmentul tânăr.

Vom avea emisiuni în care vom încerca să promovăm muzica românească, vor fi seri de muzică românească dar vor fi și emisiuni speciale pentru lansarea tinerilor artiști. Mai mult decât atât grila este completată și cu emisiuni în care vin tot cu adiacente, emisiuni de noutăți muzicale, despre artiste, concerte, vor fi și emisiuni de cinema cu noutăți în industria cinematografică, noutăți pe marile ecrane, emisiuni care să completeze grila. Mai mult dect atât ne propunem să organizăm și anumite evenimente în parteneriat cu Radio Boom și să organizăm și anumite premii și să oferim premii tinerilor artiști aflați la început de drum.

Am luat legătura cu anumite case de producție, deja să pregătim materiale de emisiuni pentru că avem nevoie să luăm pulsul industriei, să fim foarte aproape de aceste case de producție. De asemenea vom lua legătura și cu producători pentru realizarea unor emisiuni muzicale la nivel de muzică internațională și vom relua și o serie de emisiuni cu concerte ale marilor artiști oarecum în zona nostalgică pentru publicul care dorește și altceva. Vom fi foarte activi pe rețelele de socializare pentru a lua legătura cu segmentul tânăr și vom încerca la sfârșit de săptămână încât să avem emisiuni în funcție depreferințele telespectatorilor.”

Întrebat de Monica Gubernat, președintele CNA unde vor fi studiourile Boom TV, Costianu a răspuns că studiourile vor avea loc în Râmnucu Sărat și Buzău. Cât despre parteneriate cu școlile și liceele de muzică, Costianu a mai spus că are un parteneriat cu o co-fundație care se numește PRO Music. După câteva discuții Gubernat a propus amnarea acordării licenței pentru săptămâna viitoare pentru prezență fizică a reprezentanților TV Sat Media Group, amânare aprobată de CNA.



                                FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Conform solicitării în grilă se vor regăsi emisiuni precum Retro Show, Club Cinema, Music News, Box Office și Fashion, dar vor fi și emisiuni noi precum Morning Gold, Boom Weekend, Top Fun, Star Boom, dar și emisiuni playlist precum Boom Start, Boom Night, Gold Muzic, Club Hits, Atractive, Select Boom și Energy Boom. Ar putea fi al doilea canal de muzică care va difuza și emisiuni adevărate după ZU TV.

TV Sat Media Group deține de asemenea canalele de televiziune Moldova TV (generalist), Exploris TV (generalist), TV Sud Est (regional pentru Sud-Estul României), TV Sat (local videotext pentru Buzău), canalele FM Radio Boom Gold, Radio Boom Energy, Radio Boom Rock și Radio Boom House Music, operatorul TV Sat 2002, platforma TV Sat GO, site-ul newss.ro, publicația Scurt pe 2, cinematografele din Sibiu și Galați și Centrul Cultural ,,Ion Besoiu" din Sibiu.

Câte canale de muzică sunt licențiate în România și cum sunt structurate?

În acest moment, conform CNA sunt 22 de canale TV muzicale licențiate în România iar jumătate din aceste canale sunt de muzică populară, la care se adaugă și canalele regionale de aceeași tematică, canale cu alte tematici pe licențe, dar care în realitate sunt de muzică și nu în ultimul rând, canale internaționale de muzică prezente în țara noastră.

Majoritatea canalelor de muzică sunt structurate pe genuri muzicale diferite ca hit, dance, clasic, folclor și petrecere, iar altele dintre ele difuzează genuri mixate de muzică. Lista canalelor de muzică din România este împărțită pe diverse categorii:

Principale:
-ZU TV;
-UTV;
-Kiss TV;
-Atomic TV;
-360 Tunebox;
-MTV Live;
-Stingray Cmusic.

Hits:
-H!t Music Channel (care difuzează atât hituri actuale, cât și hituri clasice);
-Mooz Hits;
-MTV Hits.

Exclusiv muzică românescă:
-Music Channel;
-Mooz RO!.

Speciale:
-Atomic Academy (muzică pentru copii)
-Rock TV (muzică rock);
-Magic TV (care difuzează muzică clasică și muzică actuală ,,fermecată”)
-Mooz Dance (muzică dance);
-Mooz Retro (muzică clasică);
-Mooz Love (muzică de iubire);
-Party Mix (muzică de petrecere);
-Disco Mix (muzică disco);
-Club MTV (muzică house);
-MTV 80s (muzică din anii 80);
-MTV 90s (muzică din anii 90);
-MTV 00s (muzică din anii 2000);
-Stingray iConcerts (care difuzează doar concerte);
-Trace Urban (muzică stradală);
-Trace Carribean (muzică din Caraibe);
-MAD World (muzică grecească);
-Balkanika Music Television (muzică din Balcani).

Muzică populară:
-TVR Folclor;
-Favorit TV (care doar pe licență e canal generalist);
-Hora TV;
-Orizont TV;
-Tradițional TV;
-Emi TV;
-Rapsodia TV;
-TV-AS;
-Melos TV.

Manele:
-Taraf TV;
-Balcan Music TV.

Muzică culturală:
-Simfonica TV;
-Mezzo;
-Mezzo Live;
-Stingray Djazz (muzică Jazz);
-Stingray Classica.

Locale/regionale tematice:
-Balada TV (muzică populară) (local pentru județul Bistrița-Năsăud);
-Tezaur TV (muzică populară) (regional pentru județele Alba Iulia, Arad, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Bihor, Sibiu și Timișoara).

MTV Global nu este încadrat în nicio categorie pentru că aproape tot programul este umplut de seriale reality. Majoritatea canalelor din această listă difuzează doar playlist-uri și abia dacă mai au o emisiune (în cazul Kiss TV, Taraf TV și Party Mix). Aproape toate canalele de muzică populară difuzează și emisiuni, dar nu vorbim despre asta. Până în acest moment singurele canale de muzică obișnuită care au și emisiuni adevărate muzicale sunt ZU TV și MTV Live. Până anul trecut și UTV și Music Channel au difuzat și emisiuni.

Comentarii

Postări populare

Nou în grila platformei Sweet.TV: Adventure Caleidoscop HD. UPDATE: A intrat și Comedy Picks HD

S-a lansat PRO Argeș TV. Unde emite și la ce operatori va intra?