Discovery Science și DTX nu s-au închis, dar au ieșit din grila Sweet.TV. Când se închide DTX?

A început anul 2024, dar nu s-a întâmplat nimic cu canalele Discovery Science și DTX. Deși trebuiau să se închidă, cele 2 canale încă emit inclusiv în țara noastră.


Totodată platforma de streaming Sweet.TV a scos din grilă canalele menționate încă din această dimineață, însă Vodafone, iNES IPTV și operatorii de cablu locali încă au aceste canale în grilele lor de canale, inclusiv pe platformele lor. În plus subtitrările în limba română încă funcționează. De asemenea nu sunt singurele canale care nu s-au închis. Nici DW+ Deutsch nu s-a închis încă deși au anunțat asta într-un scroll difuzat.


În acest moment canalul difuzează doar fillere ceea ce înseamnă defapt că și-a oprit programul propriu și se peregătește să-și oprească emisia în cel mai scurt timp.

Când se închide DTX?

Din informațiile noastre canalul DTX își va înceta emisia abia vinerea aceasta, pe 5 ianuarie la ora 06:00 dimineața în țările din Europa (inclusiv România, Ungaria, Cehia, Slovacia), Orientul Mijlociu și Turcia. Singura țară din lume unde va rămne DTX este Polonia, unde are feed localizat pentru țara respectivă.

DTX a fost un canal care difuza documentare exclusiv despre mașini. Lansat pe 13 iunie 2013 canalul a emis ca Discovery Turbo Xtra urmând ca în 2014 să preia prescurtarea acestui nume. În octombrie 2016 a înlocuit Discovery World la operatorii Telekom (actualul Orange Communications), UPC (actualul Vodafone), Focus Sat (înlocuirea s-a făcut abia în februarie 2017), iNES IPTV și operatorii locali prin cablu.

Printre serialele pe care le-a difuzat DTX se aflau Cum se fabrică: Automobile de vis, Garajul lui Kinding, Motociclete americane, Mașini nervoase, Mașini nervoase: Un nou garaj, Mașini pe alese, Garajul lui Ralph, Imperiul fiarelor vechi, Tranzacții cu mașini și Mașinile lui Will Castro.


UPDATE 1 ianuarie 2024 ora 18:40: Canalul DW+ Deutsch s-a închis oficial în această după-amiază. A fost afișat un carton care anunță închiderea acestui canal.

           FOTO: TV Archive RO/Discord

Anunțul tradus în limba română: ,,Dragi telespectatori, programul DW Deutsch a fost închis la 1 ianuarie 2024. Vă mulțumim foarte mult pentru interesul dumneavoastră.

Puteți găsi în continuare conținut în limba germană de la Deutsche Welle la dw.com și pe canalul YouTube DW Deutsch."

Comentarii

Postări populare

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate

DIGI Online: Au intrat Sky Showtime 1 HD și Sky Showtime 2 HD. Prima Play: Au intrat Prima Food & Travel, Bollywood TV și un sfert din canalele Must Carry