CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate

Consiliul Național al Audiovizualului a respins în unanimitate în ședința de ieri, 02 februarie 2023 modificarea licenței canalului Melos TV (canal intrat în lista Must Carry 2023) cu privire la modificarea acționariatului societății Tezaur TV SRL, deținătorul canalului.


De asemenea CNA a somat societatea deținătoare să intre în legalitate într-o săptămână în ciuda menținerii formatului de principiu a canalului ca fiind generalist (fără modificarea structurii canalului) și nu tematic-folclor cum este în licență iar conform observațiilor adresa precizează să îndrepte eroarea sau să modifice formatul de principiu (de la canal de muzică populară la canal generalist).

Conform modificării acționariatului Maria Rădoi, soția lui Remus Rădoi (proprietarul defunctului News România, dar și cel mai controversat interlop din România, fiind acuzat de mai multe ori pentru evaziune fiscală) ar deține 60% din acțiunile canalului, restul celor 40% de acțiuni fiind deținute de Alexandru Mica, fost securist și proprietarul acestui canal. Reprezentanții canalului nu au fost prezenți în sală, așa că CNA a respins solicitatea în unanimitate întrucât membrii știu de situația canalului explicată de Mica în ședința din toamna trecută. De asemenea membrii au constatat că Melos TV rămâne în continuare canal de muzică populară, iar pentru schimbarea tematicii reprezentanții trebuie să vină cu un dosar la CNA pentru modificarea acestuia.

Dorina Rusu, membru CNA a declarat că figurarea canalului ca generalist a fost intenționată. Apoi Monica Gubernat, președintele CNA a propus o somație cu termen de intrare în legalitate timp de o săptămână pentru ca acționariatul să revină la cum a fost înainte (adică ca Alexandru Mica să devină unicul acționar al canalului), fiind aprobată cu unanimitate.



                        FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionări ședinței CNA.

Vă reamintim că Melos TV a avut multe probleme constatate de CNA în ședința din toamna trecută, inclusiv implicarea ilegală a lui Remus Rădoi în proiect în primăvara anului trecut, autorizarea fiind emisă de același Rădoi (care la aceea vreme era directorul de programe) cu câteva luni înainte de închiderea News România iar soția acestuia, Maria Rădoi ceruse 60% din acțiunile controlate până acum de Alexandru Mica.

,,La început aveam un parteneriat cu domnul respectiv (n.r. la Remus Rădoi), acuma sunt în situația foarte delicată.” a declarat Alexandru Mica în ședința CNA din 10 noiembrie 2022 care a mai explicat că ,,După ce Rădoi a preluat la începutul lunii martie a acestui an (202- n. red.), conducerea televiziunii în mod frăudărods și brusc cu avocatul lui care se înțelege de minune, m-am trezit că vrea să-mi ia locul ca administrator fără știrea mea. Asta e chiar o tortură.” Acesta a mai explicat că Rădoi a cerut avocatului său să apeleze la soția acestuia, Maria Rădoi să fie partenera lui Mica. Mai multe detalii AICI. Melos TV difuzează în prezent doar muzică populară de la un singur artist având și brutiera veche a canalului Etno TV.

Comentarii

Postări populare

DIGI Online: Au intrat Sky Showtime 1 HD și Sky Showtime 2 HD. Prima Play: Au intrat Prima Food & Travel, Bollywood TV și un sfert din canalele Must Carry