Tele M Iași a trecut la formatul HD. La ce operator?

La doar 3 luni de la trecerea la formatul 16:9, canalul regional Tele M Iași a trecut și la formatul HD de înaltă definiție.

   FOTO: TV Archive RO/Forum Softpedia

Trecerea a fost făcută ieri, pe 5 octombrie 2024 iar primul operator care a preluat versiunea HD este DIGI, care a înlocuit versiunea SD cu cea HD. În urmă cu o lună, același operator a înlocuit versiunea HD a canalului Infinit TV cu cea SD.

Vă reamintim că în luna iulie a acestui an canalul Tele M Iași a trecut la formatul 16:9, detalii AICI. A fost ultimul canal regional din Iași care a emis în format 4:3. Versiunea botoșăneană emite în 16:9 încă din octombrie 2022, detalii AICI.

Tele M Iași a fost înființat pe 23 decembrie 1991 de Ticu Isari și Petru Frăsilă (acum proprietar al Tele Moldova Plus) și este primul canal regional privat din județul Iași. Canalul a avut multe emisiuni de-a lungul anilor până în 2016 dintre care Iașiul în direct, Savarina de weekend, Tirigong, Teleghid pentru părinți, Colțul vesel, Iașiul monden și altele. Din 2017 canalul a intrat în impas pe partea de conținut (difuzează multe reluări) și pe partea financiară.

În prezent canalul difuzează foarte puține emisiuni consacrate precum Știrile Tele M, Linia întâi, Școală și sănătate, ANAliza, Ideii pe contrasens, În culise, Lecția de business, La pas prin județele Moldovei, Extemporal la democrație, Opinii economice, Top Sport, Ferestre către suflet și Dor de joc iar anul trecut a adus în grilă 3 emisiuni noi: IT Zone, Agroștiința și Drumul spre succes.

Comentarii

Postări populare

Un fost canal TV regional, actual național își face stații locale. CNA a acordat licențele

Modificări în grila Kanal D: Tu urmezi! mutat mai târziu. Roata norocului revine cu un nou sezon.