CNA a acordat licența PRO Argeș TV, televiziunea controlată de Iulian Uță

După eșecul acordării licenței Astra TV, Consiliul Național al Audiovizualului a acordat în ședința publică de astăzi, 17 septembrie 2024 licență pentru PRO Argeș TV, canalul controlat de Iulian Uță, fostul proprietar al Profi 24 TV.


Membrii CNA au analizat timp de aproape o oră punctul cu privire la acordarea licenței, așa că Recomandări Extra prezintă fragmente ale acestor discuții în format text. În ședința de azi a fost prezent Uță fizic la București după problemele de conectare online de săptămâna trecută. Aceasta a explicat printre altele că a trebuit să schimbe denumirea proiectului Astra TV în PRO Argeș TV, întrucât nu reprezintă încredere, dar nu știe dacă se referă la echipa lui sau la altceva legat.

,,Faptul că noi n-am avut în calcul că (Profi 24 TV) devenind televiziune națională, DIGI ne-au scos imediat, am avut foarte multe de pierdut și atunci am încercat să găsesc o soluție. În dorința noastră de a o urca mai sus.” a mai spus Uță printre alte discuții. O altă discuție este legată de reluări (pentru că PRO Argeș TV va avea câteva ore de reluări pe zi), aceasta a explicat că fiind o televiziune locală pentru Argeș, emisiunile de seară în direct (de exemplu Chestiuni argeșene) nu ar avea audiențe mari deoarece mulți telespectatori se uită la ore de maximă audiență de exemplu la Insula iubirii, Antena 3 CNN, MasterChef (care a revenit în audiență după revenirea chefilor inițiali) și Realitatea Plus iar emisiunea exemplară este în reluare a doua zi înainte de prânz.

După mai multe discuții și lămuriri, CNA a apribat acordarea licenței acestui canal cu 7 voturi pentru (Dorina Rusu, Orsoloya Borșoș, Valentin Jucan, Ionel Palăr, Răsvan Popescu, Mircea Toma, Oana Dinică) și unul împotrivă (Monica Gubernat). Noul canal va fi al patrulea local din județul Argeș după Argeș TV, Muscel TV și Curier TV.

Reamintim programul PRO Argeș TV (acum și cu programul din zilele de marți și miercuri:




                            FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Pe lângă canalele locale, în județul Argeș mai există și TVR Craiova, Super TV (care e mai mult pe muzică balcanică), MDI TV, Accent TV și Columna TV.





                            FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Vă reamintim că în urmă cu două luni CNA a respins acordarea licenței Astra TV (viitorul PRO Argeș TV) în urma unor declarații din partea acționarului Iulian Uță, detalii AICI. Săptămâna trecută a solicitat la CNA licență pentru PRO Argeș TV, însă în urma unor probleme de conectare online al lui Uță, a fost necesară amânarea punctului pentru ședința de astăzi, detalii AICI.

Comentarii

Postări populare

Bollywood TV devine Bollywood Clasic începând de mâine

CNA: TV Sat 2002 scoate Discovery Science HD în urma închiderii de la începutul acestui an