CNA a respins licența canalului Astra TV din Curtea de Argeș după declarațiile lui Iulian Uță

Consiliul Național al Audiovizualului a respins în unanimitate în ședința publică de astăzi, 17 iulie 2024 acordarea licenței pentru Astra TV, canalul TV local strict pentru Curtea de Argeș, județul Argeș.


Conform solicitării canalul este deținut de Iulian Uță (până în luna iunie a acestui an, administrator la Profi 24 TV) și Narcisa Alina Uță (soția lui) cu câte 50% fiecare din acțiuni, ar fi trebuit să emită în format HD și ar fi trebuit să înceapă emisia pe 1 septembrie 2024 în grilele DIGI și Vodafone. Investițiile ar fi trebuit să fie estimată la 75.000 euro (375.000 lei).

Prezent online în ședință Uță a declarat inclusiv că: ,,Astra TV este o televiziune locală și va fi prima televiziune locală după 20 de ani din fosta capitală a Țării Românești, și un oraș important, zona unde presa, după cum spune domnul din Moldova, este slab reprezentată: două ziare, un post de radio care are muzică. Vă anunț de pe acum că dacă apare o licență de radio, vrem să o introducem în rețeaua noastră media. 

(...) Noi am pornit cu Profi 24 TV, știți bine, timid, tot ca o televiziune regională, verbală, deci ne-am dus, ne-am ținut de cuvânt, am respectat, am fost vertiginoși, am fost corecți și în relația noastră cu telespectactorii și cu echipa și am dus-o până la jumătate, vroiam să ajungem în vârful piramidei. E greu să ajungi în vârful piramidei, am ajuns la jumătate, și atunci ce să fac: să mă arunc, să mă prăbușesc în piramidă și să cad jos? Am preferat să caut un investitor care o duce mai sus că deja a investit și a mutat studoiurile la Casa Presei, a făcut investiții, are o echipă la București.

Problema a pornit din momentul în care din mai când s-au apucat să facă lucrări la Casa Presei să reamenajeze studiourile, să mute ce are de mutat, știți bine că baza noastră, aproape jumătate din echipă erau din Curtea de Argeș: eu, Bogdan Grigore, realizatorul emisiunii de istorie, George Dumitrache, Lavinia Năstase, Monica și cu Ștefania, toți sunt de aici și nu pot veni la București să facă emisiuni. Și atunci firesc, am optat pentru varianta aceasta, păstrând colaborarea cu Profi 24 TV în sensul că eu îmi doresc dacă vor dori dumnealor, să-mi dea doar emisiunea lui Grigore Cartianu, atât și restul să rămână cu Poveștile Argeșului să se facă o emisiune separat: Poveștile României, formatul care era până acum.”

Întrebat de Ramona Elena Sorescu, membră CNA unde va avea Astra TV studiourile în caz că va lua licența, Uță a răspuns că va avea în aceeași clădire unde fucnționează în prezent Profi 24 TV. După multe discuții CNA a respins în unanimitate acordarea licenței Astra TV.




                    FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.


Comentarii

Postări populare

Bollywood TV devine Bollywood Clasic începând de mâine

CNA a acordat licența PRO Argeș TV, televiziunea controlată de Iulian Uță

CNA: TV Sat 2002 scoate Discovery Science HD în urma închiderii de la începutul acestui an