Încă un canal ieșean trece la formatul HD. CNA a aprobat prelungirea licenței Iași TV Life cu modificarea formatului de difuzare

Încă un canal din Iași va trece la formatul HD înaintea lui Tele M Iași. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de ieri, 4 iunie 2024 prelungirea licenței canalului Iași TV Life, dar și modificarea licenței acestuia privind modificarea formatului de difuzare și a programului local în direct.


Astfel canalul va trece la formatul HD iar programul local de emisiuni difuzate în direct va fi de 8 ore luni, 6 ore marți-vineri și 3 ore sâmbătă și duminică. Prezentă online în ședință Lia Anton, acționară și manager al Iași TV Life a declarat, inclusiv că ,,Am reușit să ne consolidăm poziția pe piața de media din Iași devenind un post de televiziune reper în ceea ce înseamnă informare a ieșenilor precum și a județelor învecinate. Postul de televiziune se bazează sau este compus doar din știri și emisiuni informative. Suntem un informator important pentru Iași, pentru ieșeni, pentru cei din urmă, suntem implicați în viața socială a ieșenilor inclusiv prin ajutorul rezolvării problemelor acestora în măsura în care ne permitem sau prin posibilitățile pe care le avem la nivel de presă, suntem parteneri instituționali cu toate instituțiile publice din Iași și din județele învecinate. De asemenea susținem mediul universitar și academic prin evenimentele pe care le promovăm și de altfel prin faptul că anual peste 40 de studenți fac practică la Iași TV Life, din facultățile cu care sunt de specialitate.”

Monica Gubernat, președintele CNA: ,,Înțeleg că sunt în reluare multe dintre emisiunile informative?”

Lia Anton: ,,Da. Aici vorbim de știri, emisiunile informative sunt știri iar noi le-am selectat cu foarte mare atenție tocmai pentru a nu intra în pomelnici cu celelalte partide.”

După foarte puține discuții legate de partidele politice, CNA a aprobat prelungirea și modificarea licenței. Iași TV Life a fost lansat în anul 2008 iar din 14 martie 2016 a trecut la formatul 16:9. Printre emisiunile difuzate se află Investim în Iași, Business Românesc, Dezbaterea zilei și Informativ.


                        FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Comentarii

Postări populare

Modificări în grilele Kanal D și Kanal D 2. Vinovați de iubire, mutat pe canalul secundar. Postul principal pregătește un nou sezon din Jocul cuvintelor

TVR suspendă din nou Câștigă România! Emisiunea va fi doar online.

AXN Spin și-a schimbat formatul și a devenit un canal de lifestyle. De când?