TVR suspendă din nou Câștigă România! Emisiunea va fi doar online.

Televiziunea Română a suspendat pentru a doua oară emisiunea Câștigă România. Astfel nu va fi în grila de toamnă 2024 a TVR 1.


În această toamnă povestea va continua online pe pagina de Facebook a emisiunii menționate începând din 1 octombrie. Vor fi ediții integrale, fragmente, imagini din culise și concursuri pentru acordarea unor premii.

Suspendarea Câștigă România vine în urma unor noi probleme financiare pe care le are TVR. Televiziunea de stat a pierdut săptămâna trecută un proces în instanță cu Societatea Națională de Radiodifuziune (SNR), unde trebuie să plătească datorii de 8 milioane de euro (40 milioane de lei).

Este a doua oară când TVR a suspendat emisiunea. Anul trecut postul public a suspendat pentru scurt timp emisiunea în urmă unor negocieri cu Zuccherro Media, deținătorul și producătorul acestui format pentru prelungirea contractului.

Câștigă România! a fost lansat pe 17 aprilie 2017 și a fost difuzat inițial pe TVR 2 timp de 10 sezoane urmând ca din septembrie 2022 să fie mutată pe TVR 1 începând cu sezonul 11. Este printre puținele emisiuni produse în prezent de casa de producție menționată pentru Televiziunea Română alături de Vedeta populară (momentan întrerupt) și Pranksters - Glumeții.

Emisiunea cu format original 100% românesc a fost desemnată de către cititorii revistei TV Mania “Cea mai bună emisiune concurs” în anii 2017 și 2020 și a fost selecționată în 2017 la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union) iar în 2018 în finala International Format Awards 2018, la secţiunea “Cel mai bun format de game show de studio”.

Comentarii

Postări populare

AXN Spin și-a schimbat formatul și a devenit un canal de lifestyle. De când?

Filmul ,,100% Lup", din 17 octombrie 2024 pe Minimax. ,,200% Lup", din 25 octombrie 2024 la cinema