FilmBox+ se închide în Europa și va fi disponibil doar prin operatori

Compania SPI International a început de săptămâna trecută să trimită mesaje abonaților că începând din 31 mai 2024 platforma de streaming FilmBox+ se va închide în toate țările unde este disponibilă platforma, inclusiv România și va fi disponibilă doar prin intermediul operatorilor de cablu.

Conform mesajului abonații FilmBox+ trebuie să-și anuleze abonamentul până pe 30 aprilie 2024 și că canalele sale și conținutul acestuia sunt disponibile pe platforma Focus Sat Live TV. Mesajul arată așa:

,,Schimbare a modului de abonare la FilmBox+

Modelul de abonament al serviciului FilmBox+ se va schimba în curând: serviciul va fi disponibil exclusiv prin intermediul furnizorilor de servicii de telecomunicații, Internet și TV.

Începând cu 31 mai, vom înceta să furnizăm servicii clienților direcți – această notificare constituie o reziliere a contractului de servicii FilmBox+, cel târziu până la 31 mai 2024.

Din cauza modificării, vă rugăm să vă anulați abonamentul până pe 30 aprilie.

În funcție de modelul de abonament selectat, anularea se poate face după cum urmează:

Utilizatorii FilmBox+ care și-au început abonamentul printr-un cont Google își pot anula abonamentul doar printr-un cont Google, conform instrucțiunilor disponibile pe această pagină.
Utilizatorii FilmBox+ care și-au început abonamentul printr-un cont Apple își pot anula abonamentul doar prin contul lor Apple, conform instrucțiunilor disponibile pe această pagină.
Utilizatorii FilmBox+ care își plătesc abonamentul folosind un card de plată își pot anula abonamentul prin contul de utilizator FilmBox+. Pentru a face acest lucru, conectați-vă la profilul dvs. la app.filmbox.com/ și apoi accesați setările contului*. Când vă conectați, asigurați-vă că utilizați un browser pe un computer desktop sau laptop.

*Pentru a accesa setările contului, faceți clic pe pictograma din colțul din dreapta sus al ecranului și selectați „Contul meu” din listă. Când pagina se deschide, în partea de jos a paginii există informații despre posibilitatea de a vă anula abonamentul. Faceți clic pe cuvântul „Anulați” și urmați instrucțiunile de pe pagină. Confirmarea încheierii cu succes a procesului de abonament este apariția mesajului „Abonamentul tău a fost anulat!”.

De asemenea, dorim să vă informăm că canalele live FilmBox și o bibliotecă extinsă de filme și seriale FilmBox la cerere sunt disponibile în prezent în aplicația Focus Sat.

Cu Focus Sat App poți urmări cele mai populare canale TV în direct sau reda pe orice dispozitiv inteligent (telefon, tabletă, PC, smart TV). În plus, aveți acces la o bibliotecă vastă de filme, seriale, documentare și conținut pentru copii, care oferă o experiență video premium, fără reclame, pe care o puteți controla în întregime vizionându-l oricând doriți. Puteți testa aplicația Focus Sat timp de 7 zile gratuit aici.

Lucrăm pentru a dezvolta accesibilitatea și disponibilitatea serviciului la alți operatori. Despre orice modificare veți putea afla informații pe filmbox.com.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați la support[at]filmbox.com.

Echipa FilmBox+

Ai primit această notificare deoarece ești abonat Filmbox+. Dacă nu mai dorești să primești astfel de e-mailuri, te rugăm să faci clic aici pentru a te dezabona de la lista de e-mailuri. Te rugăm să nu răspunzi deoarece nu îți putem răspunde de la această adresă de e-mail. Dacă ai nevoie de ajutor sau dorești să ne contactezi, te rugăm să vizitezi pagina noastră de contact.

Termenii de utilizare și declarația de confidențialitate sunt aplicabile utilizării serviciului și site-ului web Filmbox+."

     FOTO: donmarinica/Forum Softpedia

De asemenea mesajul vine și cu un răspuns:

,,Dragă (abonat)

Puteți continua să vă utilizați abonamentul până la data de 04.05.2024. Acesta se va încheia automat în acea zi.

Modelul de abonament al serviciului FilmBox+ se va schimba în curând, iar acesta nu va mai fi disponibil pentru clienții direcţi. Odată cu începutul lunii iunie, vom înceta să mai oferim servicii clienților direcţi, ca urmare a strategiei noastre de afaceri. Dacă sunteţi interesat să accesaţi serviciul FilmBox+, vă rugăm să contactați furnizorul dumneavoastră de televiziune prin cablu.

Lucrăm pentru a creşte distribuţia şi disponibilitatea serviciului. Veți putea afla despre orice modificări şi despre ofertele actuale la www.filmbox.com.

Vă salutăm cu drag,

Echipa de asistenţă FilmBox+."

     FOTO: donmarinica/Forum Softpedia

Și nu în ultimul rând un alt mesaj legat de abonarea la Focus Sat Live TV:

,,Încetarea serviciului de colectare a taxei de abonament FilmBox+

Conform modificării modelului de abonament al serviciului FilmBox+ şi a rezilierii transmise privind contractul de servicii, dorim să vă informăm că începând cu 30 aprilie va avea loc o deconectare a cardurilor de plată de la sistemul de colectare. Acest lucru va echivala cu faptul că nu vă puteți reînnoi abonamentul FilmBox+. În acelaşi timp, dorim să vă asigurăm că utilizatorii vor avea acces la serviciu până cel târziu la 30 mai 2024, conform abonamentului lor preplătit.

După cum a fost anunțat, începând cu 31 mai, vom înceta să oferim servicii clienților direcţi, lar serviciul FilmBox+ va fi accesibil doar prin intermediul furnizorilor de telecomunicaţii, Internet şi TV.

De asemenea, dorim să vă informăm că canalele live FilmBox şi o bibliotecă extinsă de filme şi seriale FilmBox la cerere sunt disponibile în prezent în aplicația Focus Sat. Cu Focus Sat App poți urmări cele mai populare canale TV în direct sau reda pe orice dispozitiv inteligent (telefon, tabletă, PC, smart TV). În plus, aveți acces la o bibliotecă vastă de filme, seriale, documentare şi conţinut pentru copii, care oferă o experiență video premium, fără reclame, pe care o puteți controla în întregime vizionându-l oricând doriți. Puteți testa aplicația Focus Sat timp de 7 zile gratuit aici.

Lucrăm pentru a dezvolta accesibilitatea şi disponibilitatea serviciului la alți operatori. Despre orice modificare veți putea afla informații pe www.filmbox.com.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați la

support@filmbox.com.

Echipa FilmBox+

Ai primit această notificare deoarece ești abonat FilmBox+. Dacă nu mai doreşti să primești astfel de e-mailuri, te rugăm să faci clic aici pentru a te dezabona de la lista de e-mailuri. Te rugăm să nu răspunzi deoarece nu îți putem răspunde de la această adresă de e-mail. Dacă ai nevoie de ajutor sau dorești să ne contactezi, te rugăm să vizitezi pagina noastră de contact.

Termenii de utilizare și declarația de confidențialitate sunt aplicabile utilizării serviciului şi site-ului web FilmBox."

     FOTO: donmarinica/Forum Softpedia

Ce înseamnă această închidere și transformare în exclusiv pentru operatori?

Închiderea și transformarea platformei în una exclusivă pentru operatori înseamnă că platforma va fi închisă peste tot iar conținutul VOD va putea fi urmărit în continuare doar prin intermediul platformelor OTT ale operatorilor de cablu din toate țările unde în acest moment este prezent FilmBox+. În România conținutul VOD este disponibil pe platformele Vodafone TV, Orange TV GO și Focus Sat Live TV.

Cât despre canalele TV, nu toate rămân la operatori. Practic unele canale TV nedisponibile la operatori, dar care sunt pe platformă nu vor putea fi recepționate decât prin satelit iar canalele FAST ale FilmBox+ vor fi închise de tot odată cu închiderea FilmBox+. În România canalele SPI International sunt disponibile la operatori după cum urmează:
-FilmBox: Orange (inclusiv Communications), Vodafone, Focus Sat, iNES IPTV;
-FilmBox Stars: Orange (inclusiv Communications), Vodafone, Focus Sat, iNES IPTV;
-FilmBox Extra HD: Orange (inclusiv Communications), Vodafone, Focus Sat, iNES IPTV;
-FilmBox Family: Vodafone, Focus Sat, iNES IPTV;
-FilmBox Premium: Orange (inclusiv Communications), Vodafone, Next Gen, Focus Sat, iNES IPTV;
-FilmBox Arthouse: Vodafone, iNES IPTV;
-DocuBox: Orange (inclusiv Communications), Next Gen, Focus Sat, iNES IPTV;
-FightBox: Orange (inclusiv Communications), Vodafone, Focus Sat, iNES IPTV;
-FashionBox: Orange (inclusiv Communications), iNES IPTV;
-Erox: Orange (inclusiv Communications), iNES IPTV;
-Eroxxx: Orange (inclusiv Communications), Focus Sat, iNES IPTV;
-Dizi Channel: Orange (inclusiv Communications), Vodafone, Next Gen, Focus Sat
-Fast & FunBox: Orange (inclusiv Communications, iNES IPTV;
-360 TuneBox: iNES IPTV;
-GameToon: iNES IPTV.

Așadar doar FunBox 4K UHD ar trebui să reintre în grila iNES IPTV (a mai fost în 2019) sau nu va fi disponibil în România decât prin satelit. FilmBox+ a fost lansat pe 5 aprilie 2013 ca FilmBox Live și a fost inițial recepționat doar prin intermediul fostei platforme OTT Seenow iar din 18 martie 2021 a devenit FilmBox+. Închiderea FilmBox+ vine după ce anul trecut Canal+ a achiziționat restul de 30 % din acțiunile SPI International devenind astfel proprietarul unic a companiei.

Comentarii

Postări populare

Prima Food & Travel a devenit Prima World. Ce nu s-a schimbat?

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate

Prima Play: A intrat Prima History. Orange TV GO: au intrat multe canale