Discovery România a primit licență olandeză. Feed-ul românesc se va relansa în curând

Consiliul pentru Mass-Media din Olanda (Commissariaat voor de Media) a acordat în ședința de joi, 18 aprilie 2024 societății Discovery Communications Benelux B.V. (deținută de Warner Bros. Discovery), cu sediul în Olanda o licență TV cu deminurea Discovery România.

Astfel Warner Bros. Discovery va relansa feed-ul Discovery din România după ce l-a închis la începutul anului 2018. Până acum Ungaria și Polonia sunt singurele țări din Europa Centrală și de Est în care Discovery are feed-uri locale. În restul regiunii CEE emite Discovery cu varianta dedicată regiunii.

Potrivit licenței consultate de Recomandări Extra, depunerea a fost făcută pe 16 aprilie 2024 și aprobată 2 zile mai târziu iar licența este valabilă 5 ani. Pentru acordarea licenței autoritatea din Olanda a clarificat că s-au respectat prevederile articolelor din Legea Audiovizualului a Țărilor de Jos.

,,Articolul 3.1

1. Fără a aduce atingere prevederilor din Legea Audiovizualului, furnizarea unui serviciu de difuzare comercială este permisă numai cu permisiunea autorității.

2. Fără a aduce atingere primului alineat, articolul 3.29b se aplică în măsura în care serviciul de difuzare comercială constă în furnizarea de programe radio prin intermediul internetului deschis.

3. Dacă o instituție media comercială oferă mai multe canale de televiziune, este necesară o permisiune separată pentru fiecare canal de televiziune.

4. Dacă o instituție media comercială modifică oferta de programe a unui canal de televiziune furnizat de o terță parte, acea instituție media comercială necesită permisiunea pentru canalul de televiziune schimbat.

5 Prin regulament ministerial se pot stabili reguli privind modul în care sunt depuse cererile de autorizare.

Articolul 3.2

1. Permisiunea se acordă la cerere și este valabilă cinci ani.

2. Consimțământul nu este transferabil și expiră de drept după perioada de consimțământ.

3 Consimțământul indică dacă are legătură cu emisiunile de televiziune sau radiodifuziunea.

4. În baza unui permis de difuzare de televiziune, este permisă și furnizarea de teletext.

Articolul 3.3

Autoritatea poate respinge o cerere dacă:

a. informațiile furnizate de solicitant împreună cu cererea sunt incorecte sau

b. fi incomplet; sau se poate aștepta în mod rezonabil că solicitantul nu va respecta prevederile sau în conformitate cu această lege.

Articolul 3.4

1. Autoritatea va retrage permisiunea dacă instituția mass-media comercială:

a. așa solicită;
b. nu plătește costurile de supraveghere datorate, menționate la articolul 3.30."

Relansarea feed-ului RO a Discovery Channel vine după ce în la începutul lunii august a anului 2022 Warner Bros. Discovery a relansat feed-ul românesc al TLC, feed care a mai emis în perioada 2011-2013. Relansarea de la aceea vreme a venit după finalizarea fuziunii Warner Media și Discovery Communications în Warner Bros. Discovery.

Discovery Channel a fost lansat în România în anul 1998 iar de la 1 iulie 2006 a primit feed localizat în limba română, dar din 12 ianuarie 2018 a închis feed-ul RO și l-a înlocuit cu cel din regiunea CEE. Canalul este disponibil la operatorii Orange, DIGI, Vodafone, Next Gen și operatorii locali.

Comentarii

Postări populare

Modificări în grilele Kanal D și Kanal D 2. Vinovați de iubire, mutat pe canalul secundar. Postul principal pregătește un nou sezon din Jocul cuvintelor

TVR suspendă din nou Câștigă România! Emisiunea va fi doar online.

AXN Spin și-a schimbat formatul și a devenit un canal de lifestyle. De când?