Notificări la CNA: Noile canale RTL Magyarorszag și lansarea canalelor Sky Showtime 1 și 2 în România, prima țară din regiunea CEE în care vor emite

Consiliul Național al Audiovizualului a luat act în ședința de marți, 16 aprilie de notificările a mai multor posturi pentru emisiile lor în România, dintre care lansarea a încă două noi canale în România: Sky Showtime 1 și Sky Showtime 2. Astfel România devine prima țară din Europa Centrală și de Est în care vor emite aceste canale.


Planurile cu privire la lansarea canalelor Sky Showtime 1 și 2 în țările unde există această platformă (inclusiv în țările din regiunea CEE) există încă din anul 2022 odată cu lansarea globală a platformei pe 20 septembrie 2022, dar până în acest moment canalele emit doar în țările din Scandinavia precum Suedia, Norvegia, Danemarca și Finlanda ca rebrand la canalele Paramount+ Series și Paramount+ Movies. Ba chiar, există și un zvon privind lansarea celor 2 canale în regiunea menționată conform site-ului maghiar DTV News.

Acum, la doar un an de la lansarea platformei în România și țările din CEE noile canale Sky Showtime și-au început extinderea în mai multe țări. Din 15 ianuarie, anul acesta canalele s-au lansat în Spania exclusiv pe operatorul Movistar+, iar următoarea țară în care vor ajunge aceste canale va fi România, care va deveni astfel prima țară din Europa Centrală și de Est în care vor emite aceste 2 canale.

Noile canale de televiziune nu difuzează publicitate și vor emite după modelul HBO, adică vor fi disponibile la operatori ca parte a unei noi extraopțiuni la care se adaugă și platforma de streaming Sky Showtime. Sky Showtime 1 va difuza conținut de la Paramount Pictures, Dreamworks, Showtime și Peacok în timp ce Sky Showtime 2 va difuza conținut de la Universal Pictures, Nickelodeon, Paramount+ și Sky. Printre filmele și serialele pentru cei mici care vor fi difuzate se numără Patrula cățelușilor, Blaze și mașinile uriașe, Kung Fu Panda, Băieți răi, Super Mario Bros: Filmul și altele.

Pentru adulți și familie printre serialele care vor fi difuzate se află Superstore, Yellowstone, The Office, Halo, Star Trek: Discovery, Ted, Marry & George, Frasier, Poker Face și altele iar printre filmele și blockbustere se numără Transformers, Jurassic World, Mission Impossible, Oppenheimer, Top Gun: Maverick, Star Trek și altele. Noile seriale ce vor ajunge pe Sky Showtime anul acesta sunt Veronika, The Tattooist of Auschwitz, A Gentlemen in Moscow și Apples Never Fall. Canalele sunt licențiate în Suedia.

                            FOTO: Decupaj din captura făcută în timpul vizionării ședinței CNA.

Sky Showtime este o platformă de streaming care oferă atât conținut de la Universal Pictures, Dreamworks, Sky, Peacok, Nickelodeon, Showtime, Paramount+ și Paramount Pictures, cât și conținut original realizat exclusiv pentru această platformă, inclusiv fost conținut de la HBO Max în țările europene. Este un Joint Venture format din Comcast și Paramount Global și este creat special pentru Europa. În România, începând din 23 aprilie vor exista 2 abonamente lunare și anuale (în prezent există un singur abonament lunar care costă 3,99 euro/lună, adică 20 de lei/lună și unul anual ce costă 30,99 euro/an, adică 155 de lei/an).

Noile abonamente sunt Standard (cu reclame), care costă 3,99 euro/lună iar anual 30,99 euro în timp ce abonamentul Standard Plus costă 5,99 euro/lună, adică 30 de lei/lună iar anual 46,99 euro, adică 235 de lei.

Pe lângă canalele Sky Showtime, CNA a fost notificat și de disponibilitatea celor 4 noi canale naționale maghiare ale RTL Magyarorszag care sunt RTL Otthon, Moziklub, Sorozatklub și Kolyokklub, canale licențiate în Luxemburg, dar care respectă legislația maghiară. Canalele au fost lansate pe 15 decembrie anul trecut și au drept de retransmisie în România la fel ca celelelte canale ca RTL, RTL Ketto, RTL Harom, RTL Gold, Film+, Sorozat+, Cool TV și Muszika TV.


                          FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.


Comentarii

Postări populare

DIGI Online: Au intrat Sky Showtime 1 HD și Sky Showtime 2 HD. Prima Play: Au intrat Prima Food & Travel, Bollywood TV și un sfert din canalele Must Carry

Modificări în grila națională DIGI TV Analogic

Sweet.TV: Au intrat canalele B1 TV HD, TVR Sport HD și Rada TV HD și a ieșit Tradițional TV HD. Voyo: Au intrat o parte din canalele Must Carry. UPDATE: Tradițional TV HD a revenit pe Sweet.TV