CAZ ÎNCHIS. CNA a aprobat cedarea licenței prin satelit a Realitatea Plus către PHG Media Invest

CAZ ÎNCHIS. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de ieri, 12 decembrie 2023 cedarea licenței prin satelit a Realitatea Plus de la Geopol International la PHG Media Invest făcând cazul să fie închis după doar 6 luni.


Prezent online în ședință, reprezentantul Realitatea Plus a declarat: ,,Apreciem că noi suntem pe această poziție având în vedere faptul că motivul invocat este soldarea creditorilor Geopol International SRL ordinată de verificările făcute pe site-ul instanței de judecată, în niciunul din dosarele menționate în adresa în cauză nu este pronunțată o hotărâre definitivă prin care Geopol să fie obligat la a plăti o sumă de bani și această obligație creează statutul de creditor al Geopol. Faptul că ai da pe acționari în judecată nu dobândești statutul de creditor a acelei persoane, al acelui creditor, al acelui cuvânt. Mai mult, un ultim dosar ce am precizat a fost respinsă acțiunea petentului cu privire la obligarea de a plăti daune în răspundere civilă penală. Restul dosarelor sunt în instanța de fond la tribunal, la termenele de judecată. Ca să nu mai menționăm că alături de Geopol sunt chemați în judecată și alți debitori și alte persoane presupuse a fi răspunzătoare de faptele imputate.”

După câteva discuții CNA a aprobat în uanimitate atât cedarea licenței cât și modificarea acționariatului Geopol International, iar din cauză că nu a anunțat CNA de schimbarea acționariatului președintele CNA Monica Gubernat a propus o somație societății deținătoare, fiind votată în unanimitate pentru încălcarea art. 54, alin. 2.

Vă reamintim că în vara acestui an Geopol International a primit aprobarea CNA de a ceda licența prin cablu a Realitatea Plus către PHG Media Invest și de a renunța la licența prin satelit, doar că retragerea licenței din urmă nu a putut fi înregistrată deoarece a fost solicitată anularea.


                              FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Realitatea Plus este un canal de știri ce difuzează jurnale de știri și talk show-uri de dezbatere. Canalul a fost lansat în ianuarie 2015 inițial difuzând emisiuni de știri despre Diaspora. Din 31 octombrie 2019 a preluat programul Realitatea TV după închiderea canalului menționat anterior iar pe 17 mai 2022 a trecut la formatul 16:9 HD după ce sediul Realitatea din Willbrook a fost evacuat și mutat în Strada Frumoasa deținută încă din 2019 de Maricel Păcuraru, proprietarul trustului.

Societatea PHG Media Invest mai are și licențele canalelor Realitatea Star, Realitatea Sportivă și Realitatea FM (cunoscută pe licență ca Radio RFM).

Comentarii

Postări populare

,,Un loc numit acasă" are premiera din 4 septembrie 2024 la Kanal D 2

CNA: Mai multe posturi sunt eliminate din grilele operatorilor locali de cablu

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate