CNA: Mai multe posturi sunt eliminate din grilele operatorilor locali de cablu

CNA a aprobat în ședințele publice de marți, 27 august 2024, respectiv joi, 29 august 2024 solicitările unor operatori locali de cablu cu privire la eliminarea multor canale TV din grilele lor de canale TV.


Astfel operatorul regional Comdasi Telecom elimină din grilele din Galați și Tulcea canalele PRO TV, Acasă TV, PRO Arena, Acasă Gold și PRO Cinema din cauza expirării contractului între cele 2 companii; TV Sat Gorj (a nu fi confundat cu TV Sat 2002 din Buzău) elimină din grila analogică canalele Orange Sport 3 și Orange Sport 4 (deoarece s-au desființat) și introduce în grila digitală canalul DW în locul lui Cinethronix.



                    FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Iar în cele din urmă Tratel Communications din Vaslui elimină din grila analogică canalele Tele Moldova Plus, Medika TV, Mooz Dance și Cinethronix și introduce canalele Aleph News și Emi TV iar din grila digitală elimină canalele Tele Moldova Plus, Medika TV, Mooz Dance, Telestar 1 și Cinethronix și introduce canalul Bollywood Clasic (practic, adevăratul Bollywood TV). Însă doar această solicitare a fost amânată pentru ședința de joi în timp ce în ședința de marți celelalte solicitări au fost aprobate.

Prezent online în ședința de marți, Traian Popică, administratorul Tratel Communications a explicat că din ce a înțeles posturile eliminate de mai sus ,,nu mai există”. ,,Ori nu mai există, ori nu avem posibilitatea să le preluăm.” a explicat acesta. Prezentă online în ședința de marți, Liliana Barbu, reprezentanta Tratel Communications a explicat: ,,Eu am încercat să mă informez în legătură cu aceste posturi, aici la sediu am cablu de la RCS și nu le-am găsit nici la RCS. La fel au scos și ei.” După alte discuții CNA a votat în unanimitate amânarea solicitării pentru ședința de joi.

În ședința de joi Popică a explicat printre altele că: ,,Din cauza unor fluctuații foarte mari de curent din Vaslui, au fost niște probleme foarte grave, ni s-au ars niște echipamente de retransmisie. Noi putem să le preluăm peste 200 de programe, problema este însă că nu le retransmitem momentan. Nu am mai investit în head-end pentru că Vaslui este un șantier imens care noi trebuie să îngropăm toată infrastructura existentă pe stâlp și atunci am preferat mai degrabă să redirecționăm resursele financiare către această infrastructură, să nu le mai redirecționăm spre head-end. Noi transmitem doar în localități rurale, avem nr. foarte mic de abonați (n.r. la 150 de abonați estimativi) în urma confruntării cu ei, colegii mei au decis să facă o singură grilă de 50 de programe atât în analog cât și în digital și să fie toate proramele, aceleași programe și în analogic și în digital pentru că așa cum am spus avem zona rurală și atunci o parte au și televizoare care sunt în digital și televizoare care sunt în analogic.”

După alte lămuriri CNA a aprobat în unanimitate solicitarea operatorului local din județul Vaslui.

                        FOTO: Decupaj din captura făcută în timpul vizionării ședinței CNA.

Comentarii

Postări populare

Bollywood TV devine Bollywood Clasic începând de mâine

CNA a amânat acordarea licenței PRO Argeș TV. Proprietarul postului trebuie să se prezinte fizic în ședință

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate