Decizi de autorizare și retrageri licențe la CNA. Au fost aurorizate 2 canale, iar alte 2 canale (locale videotext) și-au pierdut licențele

Consiliul Național al Audiovizualului a abrobat în ședința de joi, 8 septembrie autorizările de licențe, dar și retragerile altor 2 licențe audiovizuale.


Ce autorizări de licențe s-au făcut?

CNA a aprobat deciziile de autorizare ale celor 18 canale, dintre care 2 acordări autorizare și 16 modificări ale deciziilor de autorizare. La categoria Acordăre decizii de autorizare se află stația locală Antena 3 din Alexandria și canalul național Prima Sport 5. Astfel cele 2 canale își vor începe emisiile. Prima Sport 5 va fi primul din cele 9 canale noi Prima care își va începe emisia, celelalte 8 canale Prima ale Clever Group (Prima Show, Prima News, Prima Comedy, Prima History, Prima Wild, Prima Food&Travel, Prima Traditional Music și Prima Shop 24) își vor începe emisiile până (cel puțin) la sfârșitul anului viitor, dacă vor fi autorizate (la fel și Cinema Asia, un alt canal deținut de Clever Group).

Antena 3 Alexandria devine a unsprezecea stație locală a Antena 3, dar și a cincea stație locală a Antena 3 care are program propriu. În acest moment stațiile locale ale Antena 3 care au program propriu sunt cele din Constanța, Deva, Pitești și Vâlcea, celelalte stații locale din Iași, Slobozia, Ploiești, Târgu Mureș, Călărași și Brașov retransmit integral Antena 3 București. Vă reamintim că în luna august a anului trecut Antena 3 a cerut la CNA renunțarea la programul propriu a stațiilor locale din Iași, Ploiești, Slobozia și Târgu Mureș (stațiile din Iași și Slobozia și-au întrerupt emisiile în decembrie 2019, respectiv mai 2020). De asemenea stația Antena 3 din Brașov retransmite integral Antena 3 din București încă din 2019, odată su schimbarea denumirii din Antena 1 Brașov. În iulie anul trecut CNA a autorizat studioul Antena 3 din Brașov, dar deocamndată nu produce emisiuni locale.

Totodată în luna mai a acestui an CNA a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a termenului de realizare și emisie a canalului Antena 3 Ploiești, mai multe detalii AICI. Dar în acest moment termenul (care expira în august) a fost depășit.



                       FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Două canale locale videotext și-au pierdut licențele

CNA a aprobat în același ședință retragerea licențelor celor 2 canale locale videotext. Este vorba de Axa Rem din Buhuși și Electrosim din Sântimbru. Retragerea licențelor a fost la cere și a venit în contextul retragerilor celor 2 avize de retransmisie cu aceleași nume.

Comentarii

Postări populare

Finlanda intenționează să oprească emisiile SD primăvara viitoare

Nou în grila Megogo: Canalele Warner Bros. Discovery, Zoom TV HD și M5 HD. A ieșit [M] Blog for Kids iar DW English HD a revenit în grilă.