CNA a retras licența canalului Radio Vâlcea 2. Compania deținătoare este în insolvență

Consiliul Național al Audiovizualului a luat act în ședința de ieri, 7 februarie 2024 de retragerea licenței canalului Radio Vâlcea 2 din localitatea Horezu, județul Vâlcea.


Conform solicitării, retragerea licenței a fost motivată de expirarea valabilității licenței canalului care a avut loc duminica trecută, pe 4 februarie iar societatea deținătoare Regal SRL, care este în insolvență a fost înștiințată de expirarea valabilității licenței și a intenționat să solicite prelungirea ei, însă a întrerupt emisia canalului Radio Vâlcea 2 pe 17 ianuarie, motivul fiind înlocuirea echipamentelor (fiind constatat de inspectorul CNA din Vâlcea).

Iar cum societatea este în insolvență și nu are un plan de reorganizare aprobat de instanță, dosarul de prelungire este incomplet și nu a putut fi analizat.


                        FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Radio Vâlcea 2 a fost un canal local din localitatea Horezu, județul Vâlcea și a emis pe frecvența 95,1 FM, frecvență ce acum va trebui să fie scoasă la un concurs viitor. Canalul a fost lansat în anul 1997 și a difuzat muzică și emisiuni locale dedicate localității menționate.

Societatea Regal SRL este în insolvență

Regal SRL, societatea care acum rămâne doar cu Radio Vâlcea 1 este în insolvență de 4 ani, mai exact din 2020 din cauza datoriilor mari neplătite în urma vânzării companiei deținătoare de la fondatorul Emilian Frâncu către familia Pedrescu-Florescu (adică cuplul Doru Florescu, proprietarul companiilor de salubrizare Urban și BraiCata și Loredana Pedrescu, soția acestuia și cea care a cumpărat această companie și care este actuala proprietară) în anul 2014.

Trustul înființat în anul 1991 avea un canal TV și 4 canale radio: canalul TV Vâlcea 1 (înființat în anul 1992 și care a fost preluat de Antena 3 CNN în 2019 și redenumit în Antena 3 Vâlcea în februarie 2020), Radio vâlcea 1 (înființat pe 15 septembrie 1993 și care și-a întrerupt emisia în noiembrie anul trecut, în prezent riscă să-și piardă licența), Radio Vâlcea 2 (înființat în anul 1997 și care și-a încetat emisia), Radio Vâlcea 3 (înființat pe 1 decembrie 1998 și care a fost închis în anul 2017) și Radio Vâlcea 4 (înființat pe 1 mai 1999 și care a fost redenumit în 2010 și închis ulterior).

Acum compania deținătoare a rămas doar cu un singur canal și anume Radio Vâlcea 1, care are licența prelungită din anul 2022 cu termenul până în 2031, însă din luna noiembrie canalul are emisia întreruptă, și fiind că se aproprie termenul de cele 3 luni de la închidere canalul riscă să-și piardă licența.

Comentarii

Postări populare

TVR suspendă din nou Câștigă România! Emisiunea va fi doar online.

AXN Spin și-a schimbat formatul și a devenit un canal de lifestyle. De când?

Filmul ,,100% Lup", din 17 octombrie 2024 pe Minimax. ,,200% Lup", din 25 octombrie 2024 la cinema