CNA a aprobat acordarea licenței canalului Antena 3 Suceava și modificările licențelor canalelor Antena 3 Constanța și Pitești

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de ieri, 05 septembrie 2023 acordarea licenței stației locale a Antena 3 din Suceava și a aprobat de asemenea și modificările licențelor stațiilor regionale ale Antena 3 din județele Constanța și Pitești cu privire la extinderea orelor de difuzare locală.


Prezentă în ședință Norina Ionescu, reprezentanta Antena Group a declarat: ,,După cum informam consiliul încă din a doua jumătate a anului 2021 am identificat modalități de exploatare a licențelor regionale din Moldova pe care le avem, însă lucrurile se mișcă destul de greu în teritoriu. Cerem o licență nouă regională pentru Suceava întrucât pasul următor înseamnă eliminarea județului Suceava din licența Antena 3 Iași pe care o avem deja. Am reușit să găsim soluții pentru program local doar separat. Adică pentru Iași tot ce acoperea vechea licență pe care o avem iar pentru Suceava separat.

V-am spus, pasul următor este să venim și cu dosarul pentru Iași pentru că avem deja proiectul editorial, proiectul tehnic, proiectul financiar. În următoarea perioadă depunem și documentele. Pornim pentru Suceava pe retransmisie 100% tot așa până la implementare până la dezvoltarea proiectului din această zonă. Pentru că e pe lângă componenta editorială este de pus la punct și un studio. Eu în anumite standarde tehnice mai există și aspecte legate de locație și modalitatea contractuală prin care ni se pune la dispoziție și locația sunt toate aceste aspecte de acoperit și soluționat. Dar ca să nu batem pasul pe loc am venit cu această solicitare un pic cam pus înaintea ,,boilor”.

Există o corespondență, eu am reactualizat și probabil că aveți dvs. și documente, tot istoricul cu situația de la Iași și de la Suceava la Antena 3. În ce privește modificările de la Constanța și de la Pitești colegii noștrii realizează mai mult program local în cursul săptămânii luni-vineri au solicitat interval de o oră în plus de program local astfel încât la Constanța se menține luni-vineri dimineața de la 07:00 la 08:00, însă în loc de intervalul orar 15:00-16:00, defapt este și o permutare a intervalului orar și o suplimentare: în loc de intervalul 15:00-16:00 luni-vineri va fi intervalul 16:00-18:00 pentru Constanța și cu emisiune nouă, se numește În slujba constănțenilor difuzată între orele 17:30-18:00 deci 30 de minute iar pentru Pitești la fel se menține intervalul orar de dimineață (07:00-08:00) și în loc de intervalul orar 15:00-16:00 se solicită acum 2 ore de program de la 17:00-19:00. Pentru weekend rămâne așa cum era și până acum.”

Dorina Rusu, membru CNA: ,,Aș fi curioasă că proiectul în sine e interesant să existe Antena 3 Regional dar eu întreb de ce e așa de greu, de ce credeți că e așa de greu să găsiți parteneri pe care din cuza pandemiei, din cauza situației economice sau care e motivul pentru că chiar nu-i interesează.”

Norina Ionescu: ,,Acuma pandemia e doar cu efectele. După pandemie motivele sunt de teoretic în mod economic. Vă dați seama în proporție foarte mare și noi nu renunțăm la anumite standarde tehnice pe care le solicităm și care fac parte din proiectul tehnic Antenei 3 astfel încât nu oricine poate să îndeplinească aceste și nu oricine nu își face o astfel de investiție. Da, ne-am confruntat și cu situații în care am avut de aface cu seriozitatea partenerilor dar astea au fost cu titlu de excepție. În principal am găsit parteneri serioși și implicați doar că investiția presupune cheltuieli și da, situația economică pe care ați invocat-o mai ales în teritoriu dă aceste întârzieri.

Însă noi după cum vedeți nu renunțăm la acest proces chiar dacă merge mai greu, în unele zone mai greu, în altele mai simplu. Uitați la Constanța și Pitești, facem program local în plus. C-am asta aș putea să punctez ca răspuns pentru dvs. Da, situația economică este un act foarte important.”






                    FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Dacă se lansează Antena 3 Suceava canalul național de știri Antena 3 CNN va avea 12 stații regionale și locale dintre care 6 care au program propriu (Antena 3 Constanța, Antena 3 Deva, Antena 3 Pitești, Antena 3 Vâlcea, Antena 3 Alexandria și Antena 3 Ploiești) și 6 care încă nu au program propriu sau care au renunțat în ultimii ani la programul propriu pentru o perioadă (Antena 3 Iași, Antena 3 Slobozia, Antena 3 Târgu Mureș, Antena 3 Brașov, Antena 3 Călărași și Antena 3 Suceava).

Vă reamintim că la sfârșitul lunii mai a acestui an Recomandări Extra a anunțat în exclusivitate că Antena 3 Iași se pregătește (în sfârșit) de relansare după ce la finalul anului 2019 și-a suspendat emisia proprie. Practic după modelul Antena 3 Ploiești stația regională din Iași a Antena 3 CNN va colabora cu un canal național care a fost până de ceva timp unul regional. Este vorba de Apollonia TV, canal ce a devenit național la începutul acestui an. Apollonia TV este de asemenea singura televiziune națională studențească din România.

În acest moment sediul este în curs se construcție iar angajările la redacția Antena 3 Iași este aproape gata. De acest parteneriat se ocupă Răzvan Voicu, managerul Apollonia TV, care a avut o experiență de-a lungul anilor la canale ca Acasă TV (ca prezentator), Prima TV (ca realizator), Antena 1 (vânzări) și A7 TV (ca manager general). Mai multe detalii despre Antena 3 Iași, AICI.

Până acum ultima stație regională a Antena 3 CNN lansată este Antena 3 Ploiești (lansat în luna decembrie a anului trecut) iar înainte, Antena 3 Alexandria (lansat în luna noiembrie a anului trecut).

Comentarii

Postări populare

TVR suspendă din nou Câștigă România! Emisiunea va fi doar online.

AXN Spin și-a schimbat formatul și a devenit un canal de lifestyle. De când?

Filmul ,,100% Lup", din 17 octombrie 2024 pe Minimax. ,,200% Lup", din 25 octombrie 2024 la cinema