Zoom TV s-a lansat oficial în România. La ce operatori este disponibil?

Canalul turistic Zoom TV și-a început oficial emisia încă de aseară, după ce în luna ianuarie a acestui an emisia a fost autorizată. Atunci în februarie trebuia să-și înceapă emisia, dar n-a mai intrat în grila DIGI TV.

Aseară Zoom TV s-a lansat (în sfârșit) după aproape 6 luni de așteptare și o lună și jumătate de teste (pe 15 iunie s-a lansat în teste pe platforma Interlan).

Unde va fi disponibil canalul?

Zoom TV este disponibil în grila Orange TV Cablu Digital în rețeaua proprie începând de aseară (29 iulie). Tot în aceeași zi au intrat în grilă și canalele Erdely TV HD, Profi 24 TV, Job TV și Tele Moldova Plus HD (la nivel național, deși e canal regional pentru Estul României și național pentru Republica Moldova), deocamdată pozițiile sunt necunoscute. La Orange Communications nu a intrat încă în grilă.

Orange este primul operator din România care a adăugat canalul menționat în grilă. La DIGI TV canalul va intra în curând.

Ce este Zoom TV?

Zoom TV este un canal de documentare din România ce difuzează documentare turistice ce promovează România. Are licența luată în februarie 2021 și emite din orașul Victoria, județul Brașov. Este deținut de firma Era Media Art SRL, administrată de o studentă numită Andra Vlad. Conform Pagina de Media echipa este formată din 23 de studenți de la Facultatea de ,,Media Digitală" din Brașov (unde a studiat ea), iar tatăl proprietarei, Sandu Vlad (reprezentantul Zoom TV) deține un hotel în Victoria. Zoom TV va emite în format SD, HD și 4K.

UPDATE 10 septembrie, 09:33: Zoom TV este defapt, încă în teste. Video-ul publicat de TV Archive RO pe YouTube dovedește acest lucru:


UPDATE 23 septembrie, 11:33: După 3 luni de teste cu imagini difuzate în buclă și la 2 luni de la intrarea în grila Orange TV, duminica trecută, pe 18 septembrie s-a lansat oficial canalul Zoom TV.

                                                        FOTO: TV Archive RO/Discord

Comentarii

Postări populare

Clever Group anunță un nou canal ce se va lansa: Prima World

FilmBox+ se închide în Europa și va fi disponibil doar prin operatori

Frumoasa mincinoasă are premiera din 9 mai 2024 la TVR 1