Sweet.TV: Au intrat canalele B1 TV HD, TVR Sport HD și Rada TV HD și a ieșit Tradițional TV HD. Voyo: Au intrat o parte din canalele Must Carry. UPDATE: Tradițional TV HD a revenit pe Sweet.TV

La începutul acestei săptămâni platformele de streaming au introdus mai multe canale TV, unele din lista Must Carry 2024.

Astfel în grila platformei Sweet.TV au intrat canalele B1 TV HD, TVR Sport HD și Rada TV HD și a ieșit din grilă canalul Tradițional TV HD.


B1 TV este un canal care difuzează știri și emisiuni de actualitate și talk show-uri. Canalul a fost lansat pe 22 decembrie 2001 ca canal local pentru București iar din 8 mai 2002 emite ca canal național. Inițial emițând ca canal generalist, din 17 septembrie a devenit canal de știri iar din 8 mai 2021 emite în format HD, la 10 ani de la trecerea la formatul 16:9.

Printre emisiunile difuzate se află Talk B1, Special B1, Bună România! și News Desk.

TVR Sport este un canal de sport care difuzează competiții sportive, emisiuni și știri sportive. Dintre competițiile sportive difuzate pe noul canal se află Fotbal UEFA Under 21, Fotbal Cupa Mondial, Baschet Eurocup feminin, Cupa CEV, Divizia 1 Volei, CEV European Golden League, Liga Campionilor la Polo iar printre emisiunile sportive sunt Remember, Retrosport, Totul despre fotbal, Ora de sport și Ora olimpică.

Canalul a fost lansat pe 30 martie 2024 și este cel mai nou canal a familiei TVR.

Rada TV HD este un canal ucrainean care difuzează știri și emisiuni de actualitate și talk show-uri și este deținut de parlamentul ucrainean, finanţat din bugetul de stat. Lansat pe 23 martie 1999 ca un canal ce transmitea exclusiv şedinţele Parlamentului, acesta a devenit din 15 decembrie 2021 televiziune de ştiri cu emisie 24 de ore din 24.

Rada TV este unul din cele 3 canale ucrainene retransmise în România ca sprijin pentru refugiații ucraineni ca urmare a invaziei din Ucraina provocată de Rusia. Canalul este disponibil până acum și pe site-ul PRO TV la secțiunea Exclusiv Digital LIVE.

Între timp platforma de streaming Voyo a adăugat mai multe canale TV Must Carry și a eliminat canalul online PRO TV News. Canalele Must Carry incluse în grila platformei sunt canalele TVR național (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural, TVR Info, TVR Sport și TVR Folclor), TVR Regional (TVR Iași, TVR Timișoara, TVR Craiova, TVR Cluj și TVR Târgu Mureș) și altele pentru care menționăm Etno TV, Kanal D 2, Național TV, România TV, B1 TV, Realitatea Plus, TV5 Monde Europe și Trinitas TV.

În total sunt 26 de canale disponibile pe platforma Voyo. Majoritatea canalelor Must Carry au intrat în format HD, singurele canale SD intrate pe această platformă sunt TVR 3, TVR Iași, TVR Timișoara, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Târgu Mureș și Național TV. Voyo devine Prima platformă de streaming non-OTT care respectă legislația CNA cu privire la principiul Must Carry.

UPDATE 27 aprilie, ora 13:26: Canalul Tradițional TV HD a revenit în gria platformei Sweet.TV, ceea ce înseamnă că a fost o eroare cu disponibilitatea canalului pe platformă.

Comentarii

Postări populare

Clever Group anunță un nou canal ce se va lansa: Prima World

FilmBox+ se închide în Europa și va fi disponibil doar prin operatori

Frumoasa mincinoasă are premiera din 9 mai 2024 la TVR 1