S-a lansat canalul TVR Sport. Cum arată și la ce operatori este disponibil?

Începând de azi, 30 martie 2024, și chiar cu o zi înainte ca România să intre în Schengen aerian și maritim noul canal TVR Sport a fost lansat la ora 06:55. Este fi al 14-lea canal de televiziune deținut de SRtv.

Noul canal de sport va difuza competiții sportive de fotbal, handbal, volei, înot, futsal și altele. TVR are deja drepturile de difuzare pentru competiții sportive precum Fotbal UEFA Under 21, Fotbal Cupa Mondial, Baschet Eurocup feminin, Cupa CEV, Divizia 1 Volei, CEV European Golden League, Liga Campionilor la Polo, dar și evenimente sportive difuzate pe stațiile regionale ale TVR ca Turneul Internațional de Baschet în fotoliu rulant Maria și Romanian International Grand Prix. În plus lista de competiții sportive va fi completată și de competiții sportive ale EBU având în vedere că TVR este membru a instituției europene iar până în vară vom vedea dacă televiziunea publică din România va achiziționa și alte competiții sportive în urma expirării drepturilor de difuzare ale mai multor competiții sportive anul acesta.

De asemenea în vara acestui an va difuza și Jocurile Olimpice de vară de la Paris 2024 pentru care TVR deține drepturile de difuzare ca membru al EBU (European Broadcasting Union, în română Uniunea Europeană pentru Radio și Televiziune). Jocurile vor fi difuzate și pe canalele TVR 1, TVR 2, TVR 3, Eurosport 1 (cu tot cu 4K) și Eurosport 2 (ultimele 2 canale din urmă sunt deținute de Warner Bros. Discovery care deține drepturile de difuzare pentru aceste jocuri) dar și pe platformele de streaming TVR+ și Max (în prezent HBO Max, abia din 21 mai devine Max).

Pe lângă competiții sportive vor fi difuzate și emisiuni atât proprii (Replay, Ora de sport, Ora olimpică, Podcasturile TVR Sport, documentare, știri) cât și de la studiourile teritoriale (Arena, Sport Maxim, În prelungiri, Sport Magazin). Sloganul canalului va fi ,,Arena românilor".

Acum trecând la capitolul grafică, în momentul de față ident-urile TVR Sport sunt cele cu Jocurile Olimpice de vară de la Paris 2024, aceleași difuzate și pe celelalte canale ale TVR (TVR 1, TVR 2, TVR 3 și TVR Info).

Iar pentru prima dată canalul afișează craw-urile și grafica de anunț în timpul emisiunilor și competițiilor sportive difuzate:

        FOTO: IceCoolExtreme/Discord
                                                             FOTO: F Identer/Discord

Iar grafica de promo arată puțin diferită față de cele de la celelalte canale naționale ale TVR, și asta pentru că au fost puse și imagini la stânga:

                 FOTO: F Identer/Discord

Până și grafică de la jurnalele proprii de sport au alte culori față de cele difuzate pe celelalte canale ale TVR:

                 FOTO: F Identer/Discord

Lansarea TVR Sport, mai jos:


La ce operatori este disponibil?

TVR Sport este disponibil în acest moment grilele operatorilor de cablu naționali dar și pe terestru și satelit după cum urmează:

-în sistem digital terestru: DVB-T2 MUX1 cu acoperire naţională, în clar (free-to-air), operat de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii; este în format SD;
Cablu Digital:
-la Vodafone TV este pe poziția 206 în format HD;
-la Orange TV (rețeaua proprie) este pe poziția 313 în format HD;
-la DIGI TV este pe poziția 208 în format SD;
-la Next Gen este în format HD;
IPTV:
-la iNES IPTV este în format HD, la fel și la iNES Live;
Satelit:
-la Freesat este disponibil în format HD;
-pe satelitul Eutelsat este disponibil după cum urmează: EUTELSAT 16A; Poziţie orbitală: 16° E; Frecvenţă: 11512 MHz; Standard: DVB-S2; Modulație: 8PSK; Symbol rate: 29,950 Msymb/sec; Polarizare: Verticală;
-la Orange TV este pe poziția 316 în format SD;
Online:
-pe platforma de streaming TVR+ dar și pe aplicația cu același nume.

În continuare în grilele Orange Communications (cablu digital și IPTV) canalul nu a intrat încă în grile, însă va întra pe parcursul săptămânii viitoare. În grilele prin cablu analogic și satelit ale operatorilor DIGI și Focus Sat nu este disponibil.

Comentarii

Postări populare

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate

Prima Food & Travel a devenit Prima World. Ce nu s-a schimbat?

Prima Play: A intrat Prima History. Orange TV GO: au intrat multe canale