CNA a acordat licența prin cablu a canalului Prima TV, deși are deja licența prin satelit

Consiliul Național al Audiovizualului a acordat în ședința de ieri licența prin cablu (rețele de comunicații electronice) a canalului generalist Prima TV. Canalul are de mult timp licența prin satelit.


Prezentă în ședința CNA, Simona Vasilescu, reprezentanta Clever Business Transilvania a declarat: ,,Pe scurt ne dorim licența aceasta în primul rând pentru a ne optimiza din punct de vedere tehnic distribuția canalului Prima TV și pentru faptul că cabliștii își doresc distribuția canalului. Vrem să venim în întâmpinarea lor și pe partea aceasta. Nu se schimbă structura”

Monica Gubernat, membru CNA: ,,Defapt e postat ca licență pentru comunicații electronice, scăpinăm stânga cu mâna dreaptă pentru că Prima fiind cu licenșă prin satelit e tot cu comunicații electronice. Adică e o autologie, rezolvăm în legislația secundară.”



           FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.


Prima TV, deținut de Clever Business Transilvania (deținut de Clever Group) are licența prin satelit încă din 8 noiembrie 1997, iar licența a fost autorizată din februarie 1998. Actuala licență prin satelit expiră in 2025. Societatea Clever Business transilvania deține și licențele canalelor Prima Show, Prima News, Prima Wild, Prima Shop 24, Prima Traditional Music, Prima History și Prima Food&Travel, cu variantele SD și HD licențiate pe 22 martie 2022.

Comentarii

Postări populare

Bollywood Clasic (adevăratul Bollywood Stars) și Bollywood Film și-au schimbat pachetul grafic. De când?

Ce meciuri selectează DIGI și Prima din Europa și Conference League? Prea multe și prea puține. Cum?

,,Versailles" are premiera din 4 octombrie 2024 la Kanal D