,,Versailles" are premiera din 4 octombrie 2024 la Kanal D

Kanal D anunță un nou serial pe care îl difuzează la începutul lunii octombrie iar de data aceasta este vorba de serialul franco-britanic de istorie Versailles, amplasat în timpul construcției palatului cu același nume.

Noul serial debutează din 4 octombrie și va fi difuzat în fiecare vineri ora 23:00, cu reluare în fiecare luni spre marți ora 00:00. Serialul a mai fost difuzat în trecut în România pe canalul Epic Drama.

Detalii despre serial: În urma Frondei în 1667, nobilimea franceză începuse să sfideze și să nu asculte de monarhie. Tânărul rege Ludovic al XIV-lea (George Blagden) decide să mute curtea de la Castelul Saint-Germain-en-Laye, lângă Paris, în fosta cabană de vânătoare a tatălui său, lângă cătunul Versailles, ca mijloc de a forța supunerea lor. Pe măsură ce Ludovic renovează și extinde noul său Palat de la Versailles, nobilii - strămuțiți din împrejurimile lor obișnuite, dar obligați să-l însoțească pe rege - devin implicați în intrigi din ce în ce mai periculoase. (Sursa: Wikipedia.en)

În serial joacă inclusiv George Blagden, Alexander Vlahos, Tygh Runyan, Stuart Bowman, Evan Williams, Anna Brewster, Elisa Lasowski și Maddison Jaizani. Versailles are 3 sezoane a câte 10 episoade, ceea ce înseamnă în total 30 de episoade și a fost difuzat începând cu anul 2015 în Franța pe Canal+, în Marea Britanie pe BBC Two, în America pe Ovation și în Canada pe Super Channel. Ultimul episod a fost difuzat în ambele țări în anul 2018.

Creat de Simon Mirren și David Wolstencroft, serialul este scris de Simon Mirren, David Wolstencroft, Sasha Hails, Andrew Bampfield, Tim Loane, Martha Hillier și Steve Bailie și regizat de Jalil Lespert, Christoph Schrewe, Thomas Vincent, Daniel Roby, Mike Barker, Louis Choquette, Richard Clark, Edward Bazalgette și Peter Van Hees iar Jean Bureau, Claude Chelli, Anne Thomopoulos, Simon Mirren, David Wolstencroft, Guillaume Thouret și Gaspard de Chavagnac servesc ca producători executivi.

Bugetul pentru producția serialului este de 30 milioane de euro.

Comentarii

Postări populare

Bollywood Clasic (adevăratul Bollywood Stars) și Bollywood Film și-au schimbat pachetul grafic. De când?

Ce meciuri selectează DIGI și Prima din Europa și Conference League? Prea multe și prea puține. Cum?