Ce meciuri selectează DIGI și Prima din Europa și Conference League? Prea multe și prea puține. Cum?

Astăzi UEFA Europa Conference League își începe oficial sezonul 2024-2025, unde meciurile sunt organizate în același timp cu cele ale UEFA Europa League, ocazie în care DIGI Sport și Prima Sport vor transmite meciurile, însă are de selectat niște meciuri din faza grupelor.

Dacă în trecut am putut urmări câte opt (sau un pic mai mult de opt) meciuri din grupele Ligii Europene, iar în ultimii 3 ani am putut urmări câte patru meciuri din UEL și UECL (atâta timp cât au fost transmise de PRO Arena și Voyo), de data aceasta vor fi mai multe meciuri din această ligă și mai puține din cealaltă ligă.

În contextul în care avem echipe europene cele mai urmărite, dar și cele mai de succes (anul acesta FCSB este în grupele Europa League) DIGI Sport și Prima Sport vor difuza mai multe meciuri din UEFA Europa League, însă numărul de meciuri transmise variază în funcție de rețeaua de canale sportive.

De exemplu DIGI Sport a selectat în această etapă șase meciuri din UEFA Europa League, adică câte un meci pe DIGI Sport 1 și DIGI Sport 3, și câte două meciuri pe DIGI Sport 2 și DIGI Sport 4. În schimb Prima Sport (care are cele mai multe canale de sport decât DIGI Sport) a selectat opt meciuri din Liga Europeană, adică câte un meci pe Prima Sport 1, Prima Sport 3, Prima Sport 5 și Prima Sport PPV 1 și câte două meciuri pe Prima Sport 2 și Prima Sport 4.

În cazul UEFA Conference League DIGI Sport și Prima Sport au selectat doar două meciuri pe etapă a grupelor. Primul meci selectat are loc întotdeauna miercuri după-amiaza, iar al doilea meci selectat joi seara, în funcție de oră. Așadar vom avea la TV și Streaming (în cazul DIGI Online și Prima Play) mai puține meciuri transmise decât în ultimii 3 ani, în care am avut cinci meciuri (dintre care două pe PRO Arena și trei pe Voyo).

Cum arată programul meciurilor din UEL și UCEL transmise în România săptămâna aceasta:

UEFA Europa League:

Joi:
19:45 Ferencvaros-Tottenham (DIGI Sport 2, Prima Sport 2)
19:45 Slavia Praga-Ajax Amsterdam (DIGI Sport 3, Prima Sport 4)
19:45 Lazio-Nice (DIGI Sport 4, Prima Sport 3)
22:00 PAOK Salonic-FCSB (DIGI Sport 1, Prima Sport 1)
22:00 Porto-Manchester United (DIGI Sport 2, Prima Sport 2)
22:00 Elfsborg-Roma (DIGI Sport 4, Prima Sport 5)
22:00 Atletic Bilbao-AZ Alkmaar (Prima Sport 4)
22:00 Beșiktaș-Frankfurt (Prima Sport PPV 1)

UEFA Conference League:

Miercuri:
17:30 Istanbul Basaksehir-Rapid Viena (DIGI Sport 2, Prima Sport 1)
Joi:
22:00 Chelsea-Gent (DIGI Sport 3, Prima Sport 3)

Amintim că DIGI Sport și Prima Sport au cumpărat în vara acestui an drepturile de difuzare ale meciurilor din UEFA Champions League, UEFA Europa League și UEFA Europa Conference League pentru următorii 3 ani (2024-2027). În timp ce UCL continuă pe canalele DIGI Sport și Prima Sport iar UEL revine pe aceste canale, UECL este noutatea în grilele acestor canale menționate.

Comentarii

Postări populare

Bollywood Clasic (adevăratul Bollywood Stars) și Bollywood Film și-au schimbat pachetul grafic. De când?

,,Versailles" are premiera din 4 octombrie 2024 la Kanal D