Sângeorz TV a trecut la formatul 16:9. De când?

Încă un canal local a trecut la formatul 16:9, iar trecerea a avut loc acum o lună. Este vorba de Sângeorz TV, canalul local din Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud.

           FOTO: novo/Forum Softpedia

Trecerea la formatul de imagine modern a fost făcută începând din 29 ianuarie, anul acesta. În primele zile erau probe cu acest format. Este al doilea canal local din acest județ care a trecut la formatul 16:9 după AS TV, canalul regional care a trecut la formatul 16:9 în 2019. Este de asemenea primul canal TV local sau regional din România care a trecut anul acesta la formatul de imagine menționat.

Sângeorz TV este un canal local din Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud care difuzează emisiuni și muzică populară și a fost lansat pe 20 decembrie 2010. Printre emisiunile difuzate se află Stop cadru, Generații pentru viitor, Prime Time, Corectitudinii contemporane și Ecouri veșnice.

21 de canale TV locale și regionale încă emit în formatul 4:3

În continuare în România emit cel puțin 21 de canale TV în format 4:3, mai ales că suntem în anul 2024. Acestea sunt următoarele:

Regionale:
-Tele M Iași;
Locale:
-Gorj TV*
-Tele 3;
-Tele 2 Drobeta;
-TV Buzău;
-Nova tv Brașov;
-Mix tv*;
-Mondo tv*;
-GTV Craiova;
-Sălăjeanul tv;
-Info HD*;
-Atlas TV;
-Plus tv Maramureș;
-Nova TV Făgărași;
-Buhuși TV;
-Focus TV;
-Campus TV;
-TV Sat;
-Alpha Media;
-Euro TV Bacău;
-Media Sud

Semnul ,,*" înseamnă că canalele emit parțial în formatul 16:9.

În ceea ce privește canalele naționale acum doar 2 emit în format 4:3 și anume Money News și canalul internațional MTV 80s. Anul trecut România TV a trecut la formatul 16:9 HD, detalii AICI.

Comentarii

Postări populare

Bollywood TV devine Bollywood Clasic începând de mâine

CNA a amânat acordarea licenței PRO Argeș TV. Proprietarul postului trebuie să se prezinte fizic în ședință

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate