DTX s-a închis iar Discovery Science a ieșit din grilele Vodafone și iNES IPTV. Rămâne doar la operatorii locali

Canalul de documentare DTX (Discovery Turbo Xtra) și-a oprit în cele din urmă emisia încă de vinerea trecută, mai exact pe 5 ianuarie iar canalul Discovery Science a fost eliminat și din grilele Vodafone și iNES IPTV rămânând astfel doar la operatorii locali.


Totodată Discovery Science a rămas și fără subtitrare și audio în alte limbi încă de aseară ceea ce înseamnă că canalul este pe cale să se închidă în Europa Centrală și de Est ieșind și de la operatorii locali. În curând feed-ul din Europa Centrală și de Est, Turcia și Orientul Mijlociu va rămâne doar în Europa de Nord (Suedia, Finlanda, Norvegia și Danemarca) și Olanda.

În acest moment canalul de documentare despre știință încă e la operatorii locali inclusiv TV Sat din Râmnicu Sărat (cu tot cu platforma TV Sat GO), Next Start din Iași, Clar TV Muscel și Sovidek din Târgu Mureș. Alți operatori locali ca Omega Net din Bacău, Netfil din Dolj și DC Fiber din Suceava au scos canalul din grilă în ultimii 2 ani.

În cazul DTX canalul și-a oprit emisia afișând ecran negru și nu carton cum a fost cazul închiderii canalelor Discovery Showcase HD și Fine Living de la finalul anului 2020. Vă reamintim că DTX a fost un canal care difuza documentare exclusiv despre mașini. Lansat pe 13 iunie 2013 canalul a emis ca Discovery Turbo Xtra urmând ca în 2014 să preia prescurtarea acestui nume. În octombrie 2016 a înlocuit Discovery World la operatorii Telekom (actualul Orange Communications), UPC (actualul Vodafone), Focus Sat (înlocuirea s-a făcut abia în februarie 2017), iNES IPTV și operatorii locali prin cablu.

Momentul închiderii DTX, în video-ul de mai jos:

                                                        VIDEO: Andrey_VHS/YouTube

Discovery Science a fost un canal care difuza documentare exclusiv despre știință și tehnologie. Lansat în România în anul 2002 canalul a emis ca Discovery Sci-Trek urmând ca în 2008 să preia numele actual. Printre documentarele difuzate se afla Cum se fabrică?, Cum se fabrică diverse lucruri?, Cum se fabrică: Automobile de vis, Vânătorii de mituri și Cum funcționează universul?. În ultimul timp canalul a fost la operatorul național Vodafone și platforma Sweet.TV iar în trecut și la operatorii Telekom (până în 2019) (între timp redenumit în Orange Communications), DIGI (până în 2012), Orange (până în 2020), Focus Sat (până în 2020) și Akta (până în 2014) (între timp închis și integrat în DIGI).

Comentarii

Postări populare

Bollywood TV devine Bollywood Clasic începând de mâine

CNA a acordat licența PRO Argeș TV, televiziunea controlată de Iulian Uță

CNA: TV Sat 2002 scoate Discovery Science HD în urma închiderii de la începutul acestui an