Serialul Cetăți biblice pierdute va fi difuzat pe Viasat History

Cetăți biblice pierdute este un nou documentar în două părți ce va avea loc duminică, 25 septembrie, de la ora 22:00 pe Viasat History, și îi va duce pe cei interesați de istorie în locuri indisolubil legate de textele Vechiului Testament. Vei descoperi Babilonul, Uruk, Ur, Ninive sau Girsa dintr-o perspectivă nemaivăzută până acum.

Vechiul Testament va prinde din nou viață datorită documentarului Cetăți biblice pierdute. Vei merge în locul în care s-a născut Avraam, în locuri legate de Chivotul lui Noe sau sub Turnul Babel. Viasat History le prezintă prin imagini uluitoare și dezvăluie câteva descoperiri complet noi. Le vom schița pentru tine înainte de premieră.

    ▲ Cetăți biblice pierdute (foto: Viasat)

Cadrul: Irak

Irakul de astăzi este locul pentru o serie de povești descrise în Biblie. Nisipurile acestui tărâm muntos ascund multe secrete străvechi. Aici sumerienii și-au construit primele orașe în urmă cu aproximativ șase mii de ani. Conform cărții Geneza, scrisă mii de ani mai târziu, în aceste părți ale lumii au avut loc evenimente biblice.

În ambele părți ale documentarului Cetăți biblice pierdute, veți merge cu arheologi renumiți în orașele pierdute și locurile pe care le cunoașteți doar din Vechiul Testament.

    ▲ Cetăți biblice pierdute (foto: Viasat)

În prima parte, veți vedea echipe științifice restaurând minunile din Ninive, veți călători printre rămășițele vechiului Babilon sau în sudul Irakului pentru a descoperi Uruk și Ur. În Girs, împreună cu oamenii de știință, vei descoperi cel mai vechi pod și ruine misterioase care ar putea schimba felul în care privești chiar zorii civilizației. Veți descoperi de ce sudul Irakului a jucat un rol cheie în Vechiul Testament și cum ar putea influența prăbușirea lumii sumeriene în urma potopului, care este considerată una dintre cele mai mari povești din Biblie.

A doua parte se concentrează asupra orașelor antice Ninive și Babilon. Aceste două orașe antice au fost considerate locuri de păcat de către scriitorii Bibliei. De ce au o reputație atât de proastă în Vechiul Testament și cum a fost cu adevărat? Cine erau locuitorii lor? La Ninive, tu și arheologii veți merge pe urmele poveștii lui Iona și a balenei, iar în Babilon vă veți concentra pe Poarta Iștar construită de tiranul Nebucadnețar al II-lea. Știți că rivalitatea dintre aceste centre a determinat soarta lumii antice? Și ce legătură are reputația lor proastă biblică cu asta? Toate acestea și multe altele vă vor fi dezvăluite în curând.

Călătorie în trecutul străvechi din confortul sufrageriei dumneavoastră
Documentarul în două părți Cetăți biblice pierdute, difuzat de postul Viasat History, vă va prezenta un spectacol istoric nemaivăzut până acum, axat pe istoria cea mai timpurie a civilizației noastre. Duminică, 25 septembrie, începând cu ora 22:00, veți porni într-o lungă călătorie în timp, care este învăluită în nisip și zvonuri. Dar care a fost realitatea? Cele mai recente metode științifice trag de firele misterioase și arată că rădăcinile multor povești biblice sunt de fapt ascunse în ruinele Irakului de astăzi.

Și o ultimă veste bună. Puteți viziona ambele părți spate în spate, deoarece partea a doua va fi difuzată în aceeași seară la ora 22:00.

sursa: Viasat, citat de Parabola.cz

Comentarii

Postări populare

DIGI Online: Au intrat Sky Showtime 1 HD și Sky Showtime 2 HD. Prima Play: Au intrat Prima Food & Travel, Bollywood TV și un sfert din canalele Must Carry

Modificări în grila națională DIGI TV Analogic

Sweet.TV: Au intrat canalele B1 TV HD, TVR Sport HD și Rada TV HD și a ieșit Tradițional TV HD. Voyo: Au intrat o parte din canalele Must Carry. UPDATE: Tradițional TV HD a revenit pe Sweet.TV