CNA a aprobat licențierea canalelor TV Podul Înalt și Metropola TV (satelit)

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de ieri, 13 iunie 2023 acordarea licenței canalului local videotext TV Podul Înalt din Vaslui și a licenței prin satelit a canalului național Metropola TV.


Solicitările de licențe le vom lua pe rând.

Un operator local de cablu își deschide un canal local videotext. CNA a aprobat licențierea

CNA a acordat licența canalului local videotext TV Podul Înalt din Vaslui. Astfel canalul va emite exclusiv în operatorul local Teleplus din Vaslui în format SD și HD iar investiția inițială va fi de 15.000 de euro. Canalul va fi deținut de Ciprian Aruștei.

Prezent în ședință, Aruștei a declarat: ,,Dorim să avem un canal prin care să deservim populația. În principiu noi ne-a fost foarte solicitat mai astfel de către abonații mai în vârstă care nu au posibilitatea să aibă acces să folosească internetul din cauza vârstei pentru că avem și niște  localități cu populație în general îmbătrânită având în vedere și dinamica, migrarea etc. Plus autoritățile locale, mă refer la primării care ar dori să trebuiască să înștiințeze cetățenii tot așa cei mai în vârstă diverse probleme pe care le au ei.”

Acesta a mai declarat și că a început demersurile de foarte mult timp, însă au fost necesare modificări la registrul comerțului. După alte câteva discuții CNA a aprobat în unanimitate licențierea acestui canal.


                        FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Metropola TV vrea o licență prin satelit. CNA a aprobat licența

CNA a aprobat licența prin satelit a canalului Metropola TV. Astfel canalul va emite prin intermediul operatorilor prin satelit. Canalul deja e disponibil în grila prin satelit a Orange TV încă din luna martie a acestui an.

Prezent în ședință, Edward Pastia, directorul de dezvoltare a canalului a declarat că are nevoie de o licență prin satelit în sensul dezvoltării producțiilor locale și celor pe Diaspora și că a investit într-un studio mobil iar în lipsa unei licențe prin satelit este limitată tehnic de Geo.

Apoi CNA a aprobat cu 6 voturi pentru și 2 voturi împotrivă acordarea licenței prin satelit a acestui canal. Metropola TV este un canal generalist de diverse care difuzează emisini de actualitate și nu numai. Canalul a fost lansat regional pe 15 august 2020 pentru București și Ilfov iar în ianuarie 2021 a devenit canal național. Canalul e disponibil la toți operatorii prin cablu iar prin satelit în grila Orange TV.


                        FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Metropola TV e deținut de Publivov Creativ SRL, care e deținut de Consiliul Local Voluntari, care e condus de Florin Pandele, soțul Gabrielei Firea, fosta primăriță a Bucureștiului.

Comentarii

Postări populare

Prima Food & Travel a devenit Prima World. Ce nu s-a schimbat?

Prima Play: A intrat Prima History. Orange TV GO: au intrat multe canale

CNA a amânat licențierea canalului 10Zece TV