Tele 9 TV va trebui să aștepte din nou licențierea. CNA a amânat pentru a treia oară acordarea licenței.

Consiliul Național al Audiovizualului a discutat în ședințele din zilele de 21 și 23 martie 2023 licențierea canalului regional Tele 9 TV din Timișoara, dar și de rapoartele făcute de inspectorii CNA din județul menționat.


Mai exact, conform rapoartelor trimise către CNA echipa actuală a canalului Tele Europa Nova e deranjată de confuzia între numele canalului și cel al Tele 9 TV, unele emisiuni care au dispărut din grila Tele Europa Nova și au fost difuzate pe o platformă lansată în aprilie 2022 care difuzează emisiuni și știri (adică Tele 9 TV). Emisiunile difuzate pe Tele 9 TV (cu tot cu numele, genericele și producțiile) aparțin defapt societății SM Vest Media SRL, care deține licența Tele Europa Nova.

Emisiunile difuzate pe Tele 9 TV sunt Cer variabil cu Stelu Iordache (proprietarul acestui canal), Bursa afacerilor cu Gigi Ilaș, Radiografii sociale cu Aurel Mihuț și Născuți pentru a evolua cu Ștefan Marcu.

Tot conform rapoartelor, Tele Europa Nova nu avea dreptul de a utiliza emisiunile respective și nu au fost înregistrate la OSIM (singurul fiind Cronici sportive) drepturile fiind ale jurnaliștilor menționați. Prezent în ședința de marți, Stelu Iordache, propietarul Tele 9 TV a explicat că este un proces comercial între firma SM Vest Media SRL (deținut de Ciprian Milotinovici) și Tele Nova SRL (deținut de Iordache). De asemenea a explicat printre altele și că nouă este o cifră iar ,,Nova” fiind o stea care se arde și nu vede asemănarea între logo-uri.

Ciprian Milotinovici, proprietarul Tele Europa Nova a confirmat procesul și a explicat că este legat de sumele meachitate de Nova Media și că vor fi achitate când vor fi încasate de SM Vest Media. O altă problemă explicată este numele: Tele Nova (firma deținătoare) și Tele Nouă (deținut de firma respectivă), diferența fiind o singură literă conform reclamației făcute la CNA.

Cristina Pocora, membru CNA a propus ca un rebranding nu deranjează, însă Minutinovici a răspuns că nu dorește să schimbe numele canalului deoarece Tele Europa Nova e un brand important din Timișoara. Întrebat de Dorina Rusu, membru CNA cum a venit ideea de Tele 9TV, Iordache a răspuns că denumirea nu a venit din întâmplare ci din domeniu cultural, referitor la ,,noua televiziune”.

Monica Gubernat, președintele CNA a anunțat că decizia o va lua după pauză pentru consultări iar decizia a fost amânată pentru ședința de joi, 23 martie 2023 unde membrii CNA au recomandat schimbarea numelui Tele 9 TV pentru a opri confuzia. După alte discuții CNA a decis pentru a treia oară amânarea licențierii pentru un nou dosar cu tot cu noul nume.





                        FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Vă reamintim că Tele 9 TV a încercat de 2 ori să primească licența deși are probleme nerezolvate. Prima oară la sfârșitul lunii februarie era legat de grila de programe, iar a doua oară la începutul lunii martie era legat de emisiunile Tele Europa Nova. Mai multe detalii AICI și AICI.

Comentarii

Postări populare

Orange Sport se închide la începutul lunii iulie 2024 după 18 ani de existență. Cum arată istoria tumultuoasă a acestui grup de canale?

La Liga și Serie A continuă la DIGI Sport și în următoarele sezoane

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate