CNA a amânat din nou acordarea licenței canalului Tele 9 TV. Acum are o problemă. Emisiunile Tele Europa Nova au foat disponibile pe YouTube Tele 9 TV

Consiliul Național al Audiovizualului a amânat în ședința de marți, 28 februarie 2023, pentru a doua oară licențierea viitorului canal Tele 9 TV din Timișoara, însă de data aceasta s-au constatat că unele din emisiunile Tele Europa Nova TM su fost disponibile pe canalul de YouTube Tele 9 TV.


Prezent în ședință, Petre Irimuș, realizatorul Tele 9 TV a explicat că în ianuarie reprezentanții Tele Europa Nova TM au constatat că există un canal de YouTube care avea emisiunile de la Tele Europa Nova TM de pe vremea când Stelu Iordache era acționarul principal al acelui canal, dar canalul a fost închis și au fost multe canale de YouTube funcționale de la aceea vreme și a fost deschis de cei care lucrau la Tele Europa Nova TM. A mai explicat că s-a făcut o eroare materială în grilă încât a fost scris reluare din greșeală la multe producții proprii înregistrate.

Stelu Iordache, fostul proprietar al Tele Europa Nova TM și proprietarul acestui viitor canal a declarat că nu știe ce sezizare este vorba. A mai explicat și că nu a avut probleme de discuții pe tema aceasta. Ciprian Mirotinovici, reprezentantul Tele Europa Nova TM a explicat că ,,în urma tranzacției din 1 ianuarie 2022, am ajuns la postul de televiziune Tele Europa Nova unde am găsit 5 oameni cu tot cu domnul Iordache. În data de 25 ianuarie am hotărât să întrerup legătura cu domnul Iordache din motive personale, după aceea d-lui și-a făcut un site Tele 9 TV. Sigla postului nostru fiind Tele Nova TV deci diferă doar o literă sau cu ,,V” și au plecat și și-au făcut emisiunile pe care le aveau înainte la postul de televiziune Tele Europa Nova inclusiv genericele. Este vorba de emisiunea domnului Stelu Iordache, emisiunea domnului Ilaș Cer variabil, Bursa afacerilor, Născuți pentru a evolua, Cronici sportive și Liga de Vest. Nu avem nicio problemă, nu dorim să se creeze o confuzie între noi și d-lui pentru că chiar nu mi se pare că se poate face o presă obiectivă din moment ce toată familia lucrează în mai multe instituții publice. Acesta e motivul pe care nu am dorit să ne asociem cu d-lui. Genericele sunt aceleași, moderatorii au scris pe Facebook cum că încă lucrează la Tele Europa Nova. Nu dorim această asocieie între noi și d-lor chit că mi-e greu să cred că 8 ore de producție se va acoperi 168 de ore într-o săptămână și fiind un post de televiziune regional.”

Stelu Iordache a mai explicat în mod liniștit că discuțiile sunt aberații și că sunt acuzații. După alte discuții, Petre Irimuș a explicat că Tele 9 TV a început online în mai 2022, nu ca post de televiziune 24h/24 ci ca o pagină de Facebook cu același nume unde au fost filmate talk-show-uri mari pentru a anula echipamentul tehnic, regia și invitați. A mai explicat că a avut invitații din județ și nu că nu a fost vreo confuzie cu Tele Europa Nova și Tele 9 TV și că numele a fost gândit ca fiind o ,,televiziune nouă”. Iar în ceea ce privește drepturile de autor, Iordache a explicat că nu există drepturi de autor pentru aceste emisiuni iar Monica Gubernat, președintele CNA a recomandat că dacă există drepturi de autor a realizatorilor de emisiuni, să le plătească că așa se scrie în contract.

Dorina Rusu, membru CNA a propus să amâne licențierea pentru ca să facă cercetări legate de acest viitor canal iafr Gubernat a cerut inspectorilor să verifice tipul de emisie online al Tele 9 TV pentru a vedea dacă este canal online sau un site. Daniela Popovici, inspectoare CNA din Timișoara a explicat că a vorbit cu Stelu iordache și a trimis decizia 320 și că Tele 9 TV difuzează emisiuni online ca site.

CNA a fost de acord să amâne licențierea acestui canal pentru 2 săptămâni, mai exact până pe 14 martie pentru ca Daniela Popovici să facă inspecții pentru a compara Tele Europa Nova TM cu Tele 9 TV. CNA a mai amânat licențierea canalului Tele 9 TV în ședința de joia trecută, mai multe detalii AICI.

Vă prezentăm decupajele din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA:





Comentarii

Postări populare

Orange Sport se închide la începutul lunii iulie 2024 după 18 ani de existență. Cum arată istoria tumultuoasă a acestui grup de canale?

La Liga și Serie A continuă la DIGI Sport și în următoarele sezoane

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate