Tele 9 TV vrea să fie pe TV. CNA a amânat licențirea.

Locuitorii din Vestul României vor trebui să aștepte. Consiliul Național al Audiovizualului a amânat în ședința de astăzi, 23 februarie 2023, licențirea canalului regional Tele 9 TV din Timișoara deținut de societatea Telenova SRL (care nu are nici-o legătură cu Tele Europa Nova TM, care e deținut de societatea Nova Media SRL) pentru ședința de marți.


Stelu Iordache, proprietarul noului post și Petre Irimus, realizator la Tele 9 TV au fost prezenți în ședință pentru a detalia despre noul proiect. Stelu Iordache: ,,Noi am studiat piața din Vestul țării. Am văzut până la urma urmei ce este și ce se poate, credem că este nevoie de proiectul nostru și de o televiziune cum este a noastră așa cum o vedem noi. Avem o viziune, avem încredere și cred că cel mai important în televiziune și în media de astăzi este responsabilitate. Venim în în fața voastră să vă spunem că suntem responsabili și acest lucru cred că este important atunci când prezența noastră în media a Tele 9 TV, a noii televiziuni. De responsabilitate așa cum am spus e nevoie de foarte, foarte mult în media. Cred că avem așa să vă prezint doar în două cuvinte: juniorii, avem puțini tineri care toate că de-a lungul timpului în televiziune am promovat tinerii și așa a fost nefiind o televiziune în spatele căruia să se afle timp cu bani să zicem și susținători ai televiziunilor naționale și nu numai. Am stat pe piață și am existat doar strict comercial și strict pentru ce-am făcut noi. La urma urmei noi așa cum vedem lucrurile dar așa am văzut lucrurile să rămână pe piață cei care sunt urmăriți, au urmăritori și urmăritori care să vină dintr-un proces să zicem cnstit comercial.”


Petre Irimus: ,,Noi dorim să devenim un post de televiziune independent și modern și obiectiv. (...) Lucrăm în domeniul media de ani de zile dar am dorit să putem aduce publicului dezbateri serioase și echilibrate și din punct de vedere pe diferite teme de interes care apare mai ales în zona noastră de peste Timiș și din județele și din ceea ce noi numim Regiunea de Vest. Apropro de caracterul regional, noi am inclus și județele care fac parte din regiunea de dezvoltare Vest pentru că noi în zona asta și fondurile europene și dezvoltarea infrastructurii și culturii și economiei și aș face așa integrat în cele 4 județe. Avem colaborări deja stabilite cu colegii din presă, de experiență din Caraș Severin, din Arad și din Hunedoara care vor deveni dacă bineînțeles Consiliul va aproba să devenim un post de televiziune licențiat, vor deveni corespondenții noștrii și bineînțeles suntem acreditați la toate instituțiile importante administrative și de altă natură din cele 4 județe pentru a integra informațiile și a le furniza echilibrat și fără intervenții de natură subiectivă publicului.”

Conform discuțiilor Monica Gubernat, președintele CNA a constatat că jumătate din programul din zilele de vineri, sâmbătă și duminică sunt reluări: ,,M-am uitat pe posturile regionale aflate în zonele respective, deja sunt foarte multe (reluări - n. red.).” Cât despre operatori, realizatorul Tele 9 TV a explicat că a discutat cu RCS-RDS și că va introduce în grilă în timpul anului multe alte emisiuni producții proprii sau transmisii în direct și să înlocuiască reluările cu evenimente și reportaje culturale iar procentul de 25% a emisiunilor culturale va crește. A mai explicat și că are lista de echipamente care trebuiesc achiziționate și că sediul actual se află la 300 de km de sediul DIGI Timișoara.

Monica Gubernat a cerut amânarea licențierii pentru a lămurii dacă un canal nou lansat (în condițiile noii legi adoptate în 2022 și care este deja în vigoare), dar în acest caz unul regional cu multe reluări să fie obligatoru la retransmisie de operatorii de cablu timp de un an, după care să negicieze pentru semnarea contractului.












                    FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

După alte lămuriri CNA a fost de acord să amâne licențierea acestui canal pentru ședința de marți în unanimitate.




                    FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Tele 9 TV există și ca site web și a fost lansat în primăvara anului trecut.

Comentarii

Postări populare

Orange Sport se închide la începutul lunii iulie 2024 după 18 ani de existență. Cum arată istoria tumultuoasă a acestui grup de canale?

La Liga și Serie A continuă la DIGI Sport și în următoarele sezoane

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate