Prima News și Prima Comedy au fost autorizate de CNA. Își vor începe oficial emisiile

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de astăzi, 11 octombrie 2022 deciziile de autorizare a acestor canale de televiziune și radio.



La categoria Televiziune au fost autorizate canalele Prima News și Prima Comedy, cea ce înseamnă că cele 2 canale își vor începe emisiile oficial, mai exact în această toamnă. Prima News va fi lansat la finalul lunii noiembrie, în timp ce Prima Comedy va fi lansat în perioada următoare (probabil înainte lansării Prima News).


                            FOTO: Decupaj din captura făcută în timpul vizionării ședinței CNA.

Întrebat de Răsvan Popescu, membru-senior CNA când vor fi lansate canalele menționate, Răzvan Frânculescu (cel care citește toate punctele de la CNA) a răspuns că Clever Group nu a anunțat încă datele de lansare.

Vă reamintim că Prima News va difuza jurnale de știri proprii, emisiuni de actualitate și preluări ale jurnalelor de știri Focus de la Prima TV (lucru făcut și de TVR Info cu Telejurnalele TVR 1 și TVR 2; și alte canale din alte țări fac același lucru), în timp ce Prima Comedy va difuza filme românești și internaționale, seriale premiate și spectacole de stand-up. Totodată Clever Group mai are în plan să lanseze și canalele Prima Show, Prima Food&Travel, Prima History, Prima Wild, Prima Traditional Music, Prima Shop 24 și Cinema Asia, probabil anul viitor.

Totodată vă reamintim că Prima Sport 5 și-a început emisia vinerea trecută. Momentan e disponibil pe platforma Prima Play și difuzează puține meciuri în direct și restul reluări. În scurt timp va intra în grilele Vodafone (în format SD și HD) și Orange Communications (în format HD, nu se știe dacă Orange a ajuns la un acord cu Clever Group cu privire la retransmisia Premier League). Detalii AICI.

La categoria Radio au fost modificate deciziile de retansmisie ale canalelor Radio Voces Campi, Favorit FM (Oradea), Radio Prahova și Radio Minisat.


                        FOTO: Decupaj din captura făcută în timpul vizionării ședinței CNA.

Comentarii

Postări populare

DIGI Online: Au intrat Sky Showtime 1 HD și Sky Showtime 2 HD. Prima Play: Au intrat Prima Food & Travel, Bollywood TV și un sfert din canalele Must Carry

Modificări în grila națională DIGI TV Analogic

Sweet.TV: Au intrat canalele B1 TV HD, TVR Sport HD și Rada TV HD și a ieșit Tradițional TV HD. Voyo: Au intrat o parte din canalele Must Carry. UPDATE: Tradițional TV HD a revenit pe Sweet.TV