News România încă emite, cel puțin deocamdată

Aseară, pe 30 iulie ora 23:59 licența canalului News România a expirat, dar canalul încă emite ilegal pe TV (deocamdată) și în mod normal online.

Personal, nu urmăresc News România, și nici nu-mi pasă de canalul menționat.
Dar acum să recapitulam cum a decurs la expirarea licenței?

Joi 21 iulie, News România a solicitat la CNA prelungirea licenței canalului, dar și modificarea numelui societății din Estrada TV SRL în News România Communication SRL. CNA a respins prelungirea licenței News România motivând că în ultimele 6 luni a primit 13 amenzi de la CNA în legătură cu pandemia și războiul din Ucraina.

Apoi pe 24 iulie News România a creat o petiție care să strângă 1000 de semnături, iar pe 26 iulie a organizat un protest lângă sediul CNA la care au participat angajații și telespectatorii News România. În același timp reprezentanții News România au mers în sala CNA pentru a solicita reanalizarea prelungirii licenței iar CNA a decis ca licența News România să rămână retrasă.

În ultima săptămână în cadrul emisiunilor La ordinea zilei și România unită s-au discutat despre retragerea licenței News România, dar a și acuzat CNA că ,,încalcă legea" și că ,,cenzurează libertatea presei" așa cum a declarat Remus Rădoi, proprietarul canalului.

Spre finalul ediției de ieri a emisiunii România unită, realizatorul emisiunii (Remus Rădoi) a declarat că a făcut o solicitare la CNA în care News România să mai emită cel puțin încă un an (deși licența TV și Radio are un termen de 9 ani și poate fi prelungită, doar cu acordul CNA).

Rămâne de văzut dacă News România va fi scos din grilele tuturor operatorilor de cablu la începutul săptămânii viitoare.

News România a preluat licența eStrada TV în decembrie 2020, abia din februarie 2022 are numele actual.

Notă personală: Am verificat edițiile de săptămâna aceasta ale emisiunilor menționate mai sus. Nu m-am uitat la ele.

Comentarii

Postări populare

Bollywood TV devine Bollywood Clasic începând de mâine

CNA a acordat licența PRO Argeș TV, televiziunea controlată de Iulian Uță

CNA: TV Sat 2002 scoate Discovery Science HD în urma închiderii de la începutul acestui an