Canalele DIGI se închid în Ungaria

DIGI confirmă închiderea canalelor DIGI Sport în Ungaria. De asemenea acestea nu sunt singurele, DIGI își va închide întreg portofoliul de canale TV în țară vecină a României.

Acestea sunt următoarele: DIGI Sport 1, DIGI Sport 2, DIGI Sport 3, Film Now, DIGI World, DIGI Life, DIGI Animal World, Music Channel și H!T Music Channel. De asemenea înlocuitorul DIGI Sport în Ungaria este MATCH4, un nou post de televiziune din Ungaria care difuzează ligile internaționale de fotbal, DARTS și motosport.

Dar mai întâi să începem cu începutul: săptămâna trecută site-ul csakfoci.hu a scris un articol despre închiderea canalelor DIGI Sport în Ungaria programată inițial pe 1 iulie. ,,Vestea închiderii canalului a fost deja făcută anul trecut. Lehel Monoki, „fața” Digi Sport, precum și doi dintre colegii săi experți permanenți, József Bánki și István Sallói, au fost, de asemenea, instruiți în vara anului precedent." anunță site-ul csakfoci.hu

,,Media1 a căutat pe site-ul DIGI Kft. pentru a informa dacă clienții au fost informați cu privire la încetarea canalului, dar nu am găsit încă o modificare relevantă a GTC și nu am găsit nicio informație în acest sens nici pe site-ul oficial al DIGI.hu sau pe Facebook, nu se menționează acest lucru nici pe pagina de Facebook DIGI Sport.

De asemenea, Media1 a trimis o întrebare către DIGI Kft. și personalul de relații cu presă al 4iG Plc. cerând informații urgente dacă încetarea canalelor este adevărată și, dacă da, ce se află în spatele acesteia. În orice caz, informațiile de pe csakfoci.hu au fost acum preluate de mai multe portaluri, precum Blikk, life.hu și liner.hu, și nu am întâlnit până acum infirmarea informațiilor nicăieri, ceea ce cu siguranță ar fi fost făcut dacă era o știre falsă." anunța site-ul Media1.hu

Astăzi DIGI Ungaria confirmă închiderea canalelor DIGI Sport în Ungaria programată pe 5 august. De la același dată vor fi scoase și desființate din grila DIGI TV Ungaria și vor fi înlocuite cu ARENA4 și MATCH4, canalele de sport deținute de Network4 (deținătorul canalelor maghiare TV4, STORY4, GALAXY4 și FILM4, ambele canale emit și în România pentru comunitatea maghiară).

Potrivit anunțului, decizia de a închide canalele a fost luată deoarece DIGI Sport funcționează în pierdere de ani de zile. Aceștia au adăugat: abonații DIGI și Invitel sunt printre primii din Ungaria care urmăresc noile emisiuni MATCH4, la care se îndreaptă popularul program al revistei pentru tineret al DIGI Sport, Nap Hőse.

Ca urmare a schimbării, fotbalul american va reveni la oferta DIGI, iar vestea bună pentru fanii NFL este că emisiunea în circuit live, RedZone, va fi disponibilă și prin serviciul de streaming ARENA4 +, se arată în anunțul citat de Media1.hu.

Mai târziu, din 1 septembrie, dispar din Ungaria și canalele Film Now, DIGI World, DIGI Life, DIGI Animal World, Music Channel și H!T Music Channel. Însă vor avea înlocuitori în grila TV a țării vecine a României. Tot de la 1 septembrie intră Filmbox Extra HD și se va lansa o nouă extraopțiunea numită Filmbox Pak care conține canalele Filmbox Stars, Filmbox Extra HD, Filmbox Family și Filmbox Premium, dar și platforma Filmbox+ ca parte a noii oferte TV.

Închiderea canalelor proprii vine după ce DIGI Communications N.V. a anunțat la începutul acestui an că a finalizat vânzarea DIGI Kft. către compania 4iG după ce ,,în data de 29 noiembrie 2021, părțile au semnat documentele pentru transferul filialelor și operațiunilor DIGI din Ungaria. Finalizarea tranzacției a fost supusă unor condiții, inclusiv aprobării autorității de concurență din Ungaria."

La sfârșitul anului trecut guvernul Ungariei, Viktor Orban a anunțat că achiziția DIGI Kft. către 4iG este de importanță strategică națională.

După închiderea canalelor DIGI în Ungaria, acestea vor rămâne doar în România, țara de origine a acestor canale care vor deveni autohtone cu acoperire națională după 1 septembrie. Anterior majoritatea canalelor DIGI aveau acoperire și pentru Ungaria, Cehia și Slovacia (în ultimele 2 țări doar DIGI Sport).

Anul trecut operatorul ceh Telly a anunțat că închide canalele DIGI Sport 1, DIGI Sport 2, DIGI Sport 3, DIGI Sport 7, DIGI Sport 8 și DIGI Sport 9 pe 13 august în Cehia și Slovacia iar de la același dată s-au lansat canalele cehe Nova Sport 3 și Nova Sport 4 (ambele deținute de Nova Group, care este deținut de CME, compania mamă a PRO TV din România), iar pe 17 august, Premier Sport 2. DIGI Sport 6 a continuat să emită în Slovacia până la sfârșitul anului trecut, iar pe 24 februarie anul acesta a fost eliminat și desființat din grilele DIGI TV SK, T-Mobile și Magio Sat din Slovacia.

DIGI Sport a fost lansat pe 23 iulie 2009 și împlinește 13 ani de la lansare. În România DIGI deține canalele de sport DIGI Sport 1, 2, 3 și 4, canalul de știri DIGI 24, canalul de filme Film Now, canalele de documentare DIGI World, DIGI Life și DIGI Animal World, canalele de muzică UTV, Music Channel și H!T Music Channel, canalul de muzică populară Hora TV (fiind doar acționar de 50%), canalul Ultra HD DIGI 4K și canalele de radio DIGI FM, DIGI 24 FM, PRO FM, Dance FM și Chill FM (doar online).

Comentarii

Postări populare

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate

Sweet.TV: Au intrat canalele B1 TV HD, TVR Sport HD și Rada TV HD și a ieșit Tradițional TV HD. Voyo: Au intrat o parte din canalele Must Carry. UPDATE: Tradițional TV HD a revenit pe Sweet.TV

DIGI Online: Au intrat Sky Showtime 1 HD și Sky Showtime 2 HD. Prima Play: Au intrat Prima Food & Travel, Bollywood TV și un sfert din canalele Must Carry