Vodafone a readăugat Prima Sport 5 la 3 luni după ce l-a scos din grilă. Cum s-a întâmplat asta?

Operatorul național de cablu Vodafone a avut o perioada agitată în materie de televiziune, dar iată că încet încet lucrurile ar putea reveni la cum au fost înainte (sau cel puțin, nu pentru tot având în vedere ce s-a întâmplat în ultimii ani de la preluarea UPC) și să nu ne așteptăm la surprize puțin plăcute.

              FOTO: Identy RO/Discord

Aseară, cu fix o zi înaintea meciului dintre FCSB-Rangers din UEFA Europa League Vodafone a readăugat canalul Prima Sport 5 (care va difuza în această seară acest meci în direct) la aproape 3 luni după ce l-a scos din grilă, însă de data aceasta e în format SD (înainte era disponibil doar în HD) și este codat cel mai probabil în extraopțiunea Sport (înainte era liber). Dar asta nu e singura noutate făcută de operatorul de cablu în ultima perioadă.

Mai mult decât atât a introdus săptămâna trecută canalele Prima Comedy, Prima History, Prima World HD și Quantum TV (în Deva) și a eliminat M4 Sport HD (rămâne doar în format SD) și TV Paprika SD (rămâne doar în format HD) iar în curând va introduce și canalele Radio Antena Satelor, BBC News, BBC Earth și BBC First. Aceste canale au fost prezentate în aviz către CNA în ședința publică de marțea trecută (adică 15 octombrie 2024).

Canalele Clever Group, dar și Quantum TV intrate la Vodafone sunt disponibile pe anumite poziții:

* Prima Sport 5 - poziția 217 (așa cum se vede și în poza de mai sus) (disponibil în extraopțiunea Sport);
* Prima Comedy - poziția 148 (disponibil în abonamentul TV Start);
* Prima History - poziția 325 (disponibil în abonamentul TV Start);
* Prima World HD - poziția 326 (disponibil în abonamentul TV Start);
* Quantum TV - poziția 764 (Deva).

Dar de ce Vodafone a eliminat Prima Sport 5 din grilă acum 3 luni? Deoarece, din informațiile noastre operatorul a considerat că acest canal avea același conținut ca Prima Sport 1-4 (adică aceleași competiții sportive) și așa, pe 1 august 2024 a scos acest canal din grilă, în acel moment în care competițiile sportive sezoniere de diferite tipuri precum fotbal, baschet și handbal erau în vacanță, dar și în acel moment în care compania clujeană Clever Group negocia cu operatorul de cablu pentru prelungirea contractului (care ar fi urmat să expire la finalul lunii august a acestui an).

După aproape 3 luni, Clever Group, observând că Vodafone a adăugat Prima Comedy, Prima History și Prima World HD, dar nu și Prima Sport 5 (care e deja în contractul prelungit) a decis să oblige operatorul să reintroducă acest canal programând meciul FCSB-Rangers din UEFA Europa League pe Prima Sport 5, și nu pe Prima Sport 1. Meciul este difuzat în această seară la ora 22:00.

Iar această decizie vine ca ,,răzbunare" după ce s-a întâmplat în vara acestui an. Acum, după negocieri grele, Vodafone a readăugat în cele din urmă acest canal, fix cu o zi înaintea meciului menționat, care va fi transmis în direct și pe DIGI Sport 1, dar și pe Prima Sport 1 (s-a schimbat decizia după readăugarea Prima Sport 5). Acum rămâne de văzut ce va face Vodafone cu acest canal după ce se termină meciul. La fel rămâne de văzut și dacă va introduce Nostalgia TV, ultimul canal nelansat încă de Clever Group.

Vodafone a introdus canalul Prima Sport 5 încă din octombrie 2022, la scurt timp după ce postul de televiziune și-a început emisia. Acesta mai e disponibil și la Orange, dar și pe platforma de streaming Prima Play.

Comentarii

Postări populare

Nou în grila platformei Sweet.TV: Adventure Caleidoscop HD. UPDATE: A intrat și Comedy Picks HD

TV Sat Media Group vrea să extindă Radio Boom și pe TV. CNA a amânat acordarea licenței. Câte canale muzicale sunt licențiate în România?