CNA a luat act de fuziunea operatorilor Orange România Communications și Orange România. Când va avea loc?

Consiliul Național al Audiovizualului a luat act în ședința de astăzi, 09 mai 2024 de notificarea cu privire la fuziunea societăților Orange România SA și Orange România Communications SA, adică absorbirea OROC în ORO ce va avea loc pe 1 iunie 2024.


Conform adresei va fi solicitată retragerea avizei OTT a Orange TV Connect (fostul Telekom TV) înaintea datei fuziunii celor 2 operatori, retragerea avizei prin satelit a OROC de la data fuziunii (avizul DTH rămâne în continuare la ORO), modificarea licenței canalului Orange Info cu privire la modificarea acționariatului, preluarea avizului IPTV de către ORO, schimbarea adresei (de la Bdul Lascăr Catargiu nr. 47-53 la Str. Matei Milo, nr. 5, clădirea Tandem), modificarea acționariuatului ORO și preluarea asociatului unic al Next Gen Communications SRL de către ORO.

Prezentă în ședință, Lucia Grigore, reprezentanta Orange România Communications a declarat: ,,În ianuarie anul acesta acționarii celor 2 societăți Orange România și Orange România Communications au aprobat de principiu fuziunea dintre cele 2 societăți. În luna aprilie deja în urma autorizării de către acționari, a Consiliului de administrație să pregătească proiectul de fuziune, proiectul de fuziune fiind aprobat de către Consiliul de administrație a celor 2 companii publicat în Monitorul Oficial, s-a terminat perioada de opoziție și conform legii acum începând de la data la care a trecut termenul de opoziție pentru o perioadă de 3 luni acționarii se pot întâlni oricând să aprobeze fuziunea finală.

Acționarii celor 2 societăți își doresc ca fuziunea preconizează ca data fuziunii 1 iunie, dar este o dată preconizată, pentru că conform proiectului de fuziune publicat în Monitorul Oficial data efectivă a fuziunii este prima zi a lunii următoare lunii în care Registrul Comerțului a aprobat fuziunea Poate să fie 1 iunie, poate să fie 1 iulie, poate să fie 1 august pentru că potrivit legii sunt 3 luni. Au dreptul la 3 luni să aprobe fuziunea. Ideea e că în urma acestei fuziuni, acum 2 luni în urma unui transfer de patrimoniu, de dreapturi și obligații, Orange România Communications transferă lui Orange România licențele celor 4 canale de sport, avizele de retransmisie, inclusiv una pentru satelit care se va închide și avizul pentru servicii media la cerere.”


                        FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Fuziunea ORO și OROC vine după 4 ani de discuții și pași legate de fuziune. După ce în toamna 2020 a anunțat că achiziționează servicile fixe ale Telekom România Communications, tranzacție aprobată în vara 2021 operatorul a închis Tekelom Info și a redenumit TKMRC în OROC (Orange România Communications), dar și canalele Telekom Sport în Orange Sport (care între timp se vor închide pe 30 iunie 2024, motiv pentru care nu apar în mențiunile fuziunii celor 2 societăți). La sfârșitul anului 2023 a anunțat oficial fuziunea ORO și OROC și semnarea contractului cu Ministerul Cercetării, Inovării și Dezvoltării României (care era acționar la fostul Romtelecom) pentru a fi acționar la Orange România SA.

Comentarii

Postări populare

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate

Prima Food & Travel a devenit Prima World. Ce nu s-a schimbat?

Prima Play: A intrat Prima History. Orange TV GO: au intrat multe canale