CNA a amânat licențierea canalului 10Zece TV

Consiliul Național al Audiovizualului a amânat în ședința de marți, 14 mai 2024 licențierea 10Zece TV, un canal pentru copii și adolescenți care ar putea difuza emisiuni românești despre muzică, educație și divertisment.

Conform solicitării canalul ar urma să fie disponibil în grila operatorului local TV Sat 2002 din Buzău, investițiile fiind de 450.000 de Euro din surse proprii iar veniturile fiind din emisiuni realizate în colaborare cu Academia Metropolitană de Arte, difuzarea videoclipurilor muzicale, a producțiilor externe (promovare festivaluri profil) și organizarea unor evenimente pentru copii. S-a precizat și că marca acestui canal a fost înregistrată la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci).

Prezent online în ședință reprezentantul canalului a explicat printre altele că televiziunile nu produc emisiuni pentru copii și că România este săracă la capitolul acesta (țara noastră fiind una dintre puținele din lume în care a încercat să aibă un canal pentru copii; în prezent singurul canal autohton pentru copii din România este TraLaLa TV). De asemenea a explicat și că a discutat cu Orange, DIGI și Vodafone.

Însă președintele CNA are o bănuială că canalul ar promova doar pe proprii copii din școlile unde 10Zece TV are parteneriat și a întrebat de ce nu fac o pagină de Facebook sau o aplicație despre acest gen de promovare, deși reprezentantul canalului a explicat că nu așa funcționează mecanismul. În final membrii CNA au amânat acordarea licenței și i-a cerut reprezentanților să aducă un demo despre cum funcționează canalul.

Cum arată programul și emisiunile care ar urma să fie difuzate:

       FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Vă prezint și alte decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA:

Comentarii

Postări populare

Modificări în grilele Kanal D și Kanal D 2. Vinovați de iubire, mutat pe canalul secundar. Postul principal pregătește un nou sezon din Jocul cuvintelor

TVR suspendă din nou Câștigă România! Emisiunea va fi doar online.

AXN Spin și-a schimbat formatul și a devenit un canal de lifestyle. De când?