CNA: Megogo intră pe piața română și va introduce canalele locale/regionale și TVR Regional

Consiliul Național al Audiovizualului a luat act în ședința de marți, 21 noiembrie 2023 de notificarea companiei Vaskiani Ventures Limited cu sediul în Varșovia, Polonia cu privire la intrarea platformei de streaming OTT Megogo pe piața din România.


Noua platformă europeană de origine ucraineană va avea 94 de canale TV iar conform notificării va introduce canalele TVR Regional (Iași, Timișoara, Craiova, Cluj și Târgu Mureș), Valea Prahovei TV, Super TV, Alba Carolina TV, Vaslui TV, M9, TV Sud Est, Autentic TV, Bucovina TV, STV Sânnicolau Mare și HD365 TV.

Prezent în sală, reprezentantul Megogo România a declarat: ,,Vin în fața dvs. cu un proiect nou TV în partea de OTT pentru România, suntem o companie de bază din Cipru, avem serviciile dezvoltate peste tot în fosta parte sovietică. Am început în 2011 în Ucraina și apoi s-a extins în toată aceea zonă iar de anul trecut am început expansiunea și în toată Europa cu Polonia, România este pasul nr. 2 și urmează să ne extindem și în alte țări din Europa.

Vom avea o componentă ca aceea a operatoilor normali de televiziune cu televiziuni naționale și internaționale, locale și regionale și aici chiar ne dorim să avem sprinjinul dvs. să aducem cât mai multe televiziuni și să fim cumpărați și văzuți la fel ca un operator normal de televiziune pentru că respectăm principiul Must Carry și atunci cred că acest principiu ar trebui să fie recunoscut pe partea TV pentru că sunt televiziuni care spun că nu au drept de OTT sau să oferă drepturi pentru programele dânșilor contracost sau își doresc contracost inte în astfel de colaborări cu noi.

Ne dorim să ne extindem foarte mult pe acestă parte pentru că nu există o limitare de canale deci putem să introducem cât se poate de multe canale. Vom avea parte de VOD însemnând filme, documentare și tot felul de show-uri și vom găsi în această parte jocuri, podcast-uri, bloguri care vor să crea conținut special pentru noi. Sunt sigur că vom avea un serviciu care pe piața românească în momentul de față nu există și dorim să-l dezvoltăm și să educăm publicul pentru viitori ani care vin peste noi.”

Întrebat de Monica Gubernat, președintele CNA dacă vor difuza publicitate reprezentantul platformei a răspuns că nu are publicitate doar prin retransmisia canalelor care se face automat.

                        FOTO: Decupaj din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Noua platformă Megogo va fi disponibilă ca site web și ca aplicație disponibilă pe televizoarele Smart TV (Samsunt Tizen TV din 2015, Samsung orzey TV din 2013-2014, LG WebOS din 2014, LG NetCast din 2012-2016, Sony Android TV, Sony Linux din 2013, Philips Android TV, Philips Linux din 2013, Panasonic Android TV, Panasonic Firefox OS din 2015, Hisense Android TV și Hisense Vidda U din 2014), telefoane și tablete (Google Play, App Store și Huawei App Gallery) și Apple TV. Platforma este disponibilă până acum în țările Ucraina, Kazakhstan, Azerbaijan, Uzbekistan, Letonia, Republica Moldova și Polonia.

De asemenea în țara de origine Ucraina are subdivziuni structurate ca Megogo Sports (cu canalele Megogo Football), Megogo Ocbita (secțiune cu documentare), Megogo Audio (secțiune cu podcasturi), Megogo Live (secțiune cu canale TV Live) și Megogo Voice (studio de dublaj din Ucraina). În plus platforma este deja localizată în limba română iar unele producții străine (inclusiv ucrainene) au început să fie subtitrate în limba română.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate

Prima Food & Travel a devenit Prima World. Ce nu s-a schimbat?

Prima Play: A intrat Prima History. Orange TV GO: au intrat multe canale