Achiziție finalizată. CNA a aprobat solicitările canalului Medika TV. Va emite și în format HD.

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de astăzi, 25 aprilie 2023 solicitările făcute de societatea Medika Broadcast Channel SRL cu privire la modificarea sediului, acționarului și formatului de difuzare a canalului Medika TV.


Astfel canalul își mută sediul din strada Ion Băieșu din Buzău în Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 17A din București (unde este situat sediul secundar al Clever Group), își schimbă acționarul (de la Diplomatic Digital la Clever Media Group, ambele societăți deținute de Clever Group) și va emite și în format HD, Medika TV fiind ultimul canal deținut de compania clujeană care va trece la formatul HD (toate celelalte canale deținute emit deja în HD). Odată cu acordul CNA, Clever Group finalizează achiziția canalului Medika TV începută în octombrie 2021 cu preluarea societății deținătoare de licență de la Vlad Pufu (între timp candidat în politică) prin intermediul societății Diplomatic Digital, deținătorul licențelor canalelor Cinemaraton, Prima Comedy și Cinema Asia, care nu a fost autorizată încă.

Prezent în ședință Orlando Nicoară, reprezentantul societății Clever Media Network a declarat: ,,O achiziție începută de doi ani de zile am reușit să-o finalizăm în acest an. Am decis să o trecem direct pe Clever Media, să nu mai folosim Diplomatic ca arhivă pentru această investiție. Totul a fost pe fast-forward. Am preluat-o eu această televiziune și la nivel de management și la nivel de administrare. Ne cerem scuze că n-am îndeplinit toate formalitățile, nu au fost intenția noastră de a reda publicățile legale. Era o datorie destul de mare la vechiul sediu (cel din Buzău n.ref), a trebuit să facem o schimbare din punct de vedere fiscal pentru că riscă evacuarea și din punctul nostru de vedere, am acționat pe fast-foward, lucru pe care ne cerem scuze.”

Întrebat de Monica Gubernat, președintele CNA dacă există planuri pentru acest canal, Nicoară a răspuns că va rămâne pe medical, însă din mai va încerca să introducă niște programe produse în grila canalului și că a achiziționat documentare.

După alte discuții CNA a aprobat în unanimitate toate solicitările făcute de Medika TV și a emis o scrisoare de atenționare acestui canal deoarece schimbarea sediului social a fost făcută în luma martie a acestui canal fără acordul CNA.


                            FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Medika TV este un canal de documentare cu tematică medicală care difuzează emisiuni și documentare și a fost lansată pe 22 octombrie 2018. A fost o încercare de trei ori să obțină licența audiovizuală: una în iulie 2014 (cu eșec), a doua în octombrie 2014 (cu eșec) și a treia în aprilie 2017 (cu succes). Medika TV a intrat în lista Must Carry în 2019 iar în octombrie 2021 a fost cumpărat de Clever Group, dar până astăzi achiziția nu a fost fizalizată. În ceea ce privește conținutul canalul difuzează documentare medicvale. A mai difuzat în trecut și emisiuni, însă producția proprie a fost sistată în octombrie 2021 (acum pe partea de emisiuni difuzează doar reluări). Cu toate astea singura emisiune aflată încă în producție și care se difuzează pe Medika TV este Academia de sănătate, care este produs de DC News.

Canalul este deținut de compania clujeană Clever Group, care mai deține și canalele Prima TV, Prima Sport 1-5, Prima Sport PPV 1-4, Prima 4K, Agro TV, Profit News, Cinemaraton, Cinema Est, Prima Comedy și Prima News. Încercarea de a avea un canal cu tematică medicală nu a fost nouă. În toamna 2018 Clever Group a lansat blocul de programe Look Medica, care era difuzat pe Look Plus (actualul Prima Sport 1) și avea câteva emisiuni dintre care Actualitatea medicală, Jurnal de psiholog, Agenda Look Medica și Profil de medic.

La vremea respectivă proprietarul Adrian Tomșa declara că dacă va avea succes blocul se va transforma într-un canal TV, însă în toamna 2019 blocul de programe a rămas doar cu trei emisiuni și a fost difuzată și pe Profit.ro (actualul Profit News) iar odată cu achiziția canalului Prima TV, blocul de programe a fost desființat rămânând doar ca site. Din informațiile noastre site-ul Look Medica va fi redirecționat în curând către Medika TV.

Comentarii

Postări populare

TV Sat Media Group vrea să extindă Radio Boom și pe TV. CNA a amânat acordarea licenței. Câte canale muzicale sunt licențiate în România?

Nou în grila platformei Sweet.TV: Adventure Caleidoscop HD. UPDATE: A intrat și Comedy Picks HD

S-a lansat PRO Argeș TV. Unde emite și la ce operatori va intra?