Situații ale canalelor Linkpress TV și Global News la CNA: Și-au schimbat acționariatele și sediile fără acord. S-au ales cu amenzi de 10.000 de lei

Consiliul Național al Audiovizualului a constatat în ședința de joi, 2 februarie 2023 situații ale canalelor naționale generaliste Linkpress TV și Global News (fostul Cinetube). Reprezentanta Global News a explicat că canalul va trece la generalist în 2 săptămâni. În final s-au ales cu câte o amendă de 10.000 de lei.


În cazul Linkpress TV au fost vorba de schimbarea sediului și a acționariatului fără acord (din rapoartele inspectorilor s-a constatat că Alexandru Ion Groșeanu, așa-zisul reprezentant legal al Linkpress TV nu a putut fi contactat) iar studioul fiind neautorizat iar în cazul Global News a fost vorba de schimbarea acționariatului fără acord (din rapoartele inspectorilor s-a constatat că Codruț Toboc a ieșit din acționariat în decembrie 2022 iar acționariatul canalului a fost preluat de Claudia Bârlan; totodată s-a vorbit și de implicarea ilegală a Mariei Rădoi, soția lui Remus Rădoi în acest canal) și de întârzierea trecerii la canal generalist, deși încă emite ca canal de documentare.

Situația Linkpress TV


Prezent în sală, Ciprian Fazakaș, directorul de programe al canalului Linkpress TV a explicat că de 5 ani are măsurători an de an (deși nu a intrat în măsurătorile adevărate de audiență), este în lista Must Carry greu (deoarece este la coada listei) și că Alexandru Ion Groșeanu are probleme de sănătate și că probabil directorul de programe o să-l înlocuiască (a mai fost reprezentant) și că acum 2 ani Groșeanu a intrat în acționariat și că de atunci și până acum Groșeanu nu a mai putut fi contactat. Acesta a mai menționat că hala la care au fost prezentate pozele la CNA va fi conform intenților sale noul sediu al acestui canal iar studiourile au fost făcute iar cel din Oradea și cel din Sinaia sunt în lucru.

Același director de programe a mai menționat că Linkpress TV a ratat un an în lista Must Carry (mai exact în 2021) din cauză că Groșeanu a uitat să depună dosarul de poziție în această listă și că nu intenționează să schimbe acționariatul (cea ce oprește zvonurile iar din informațiile directorului de programe schimbarea acționariatului de acum 2 ani a fost una temporară).

Întrebat de Monica Gubernat, președintele CNA de unde emite Linkpress TV, directorul de prohgrame a explicat că emisia de face online și că are un contract cu o firmă care se ocupă de emisia acestui canal până când se va face această mutare. După anumite discuții CNA a amendat canalul Linkpress TV cu 10.000 de lei pentru schimbarea acționariatului și a sediului fără acord dar și pentru neautorizarea studioului de emisie a acestui canal.

Situația Global News


Prezentă online în ședință, Claudia Bârlan, noul proprietar al canalului Global News a explicat că emisia se face în spațiul de emisie autorizat de CNA urmând ca peste 2 săptămâni odată cu realizarea studiourilor să vină la CNA să solicite autorizarea studiourilor pentru a trece la canal generalist.

După câteva discuții, întrebată dacă îl cunoaște pe Remus Rădoi, proprietarul defunctului canal News România (pentru care soția lui, Maria Rădoi ar fi fost implicată ilegal în Global News), proprietarul acestui canal a explicat că da deoarece a vrut să cumpere News România de la Rădoi. După alte câteva discuții CNA a amendat canalul Global News cu 10.000 de lei pentru schimbarea acționariatului fără acord.







Sediul Cinetube, actualul Global News. FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.


Linkpress TV și Global News sunt prezenți în lista Must Carry pe pozițiile 48, respectiv 40.

Comentarii

  1. A inviat NewsRomania prin Global News,acum e o emisiune ca pe vremurile defunctului news,pana mai ieri erau cu documentarele lor

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate

Prima Food & Travel a devenit Prima World. Ce nu s-a schimbat?

Prima Play: A intrat Prima History. Orange TV GO: au intrat multe canale