Probleme la Melos TV: Remus Rădoi a fost implicat ilegal în proiect, acționariatul a fost schimbat fără acordul CNA și nu a fost preluat de cabliști. Canalul riscă să-și piardă licența

Melos TV, canalul deținut de fostul securist Alexandru Mica riscă să-și piardă licența de emisie după ce au fost raportate mai multe probleme la Consiliul Național al Audiovizualului. În final s-a ales cu o amendă de 10.000 lei.


Conform situației licenței, autorizarea canalului (cea de acum câteva luni) a fost emisă la CNA de Remus Rădoi (proprietarul defunctului News România, dar și cel mai controversat interlop din România, fiind acuzat de mai multe ori pentru intențiile sale), care era directorul de programe al acestui post. De asemenea a fost adusă în discuție și modificarea acționariatului: soția lui Remus Rădoi, Maria Rădoi a cerut 60% din acțiunile acestui canal. Melos TV și-a început emisia pe 20 iunie 2022 pe Interlan, dar nu a fost preluat de operatorii de cablu până acum și și-a extins zona de difuzare și la nivel internațional fără acordul CNA.

Prezent în sală, Alexandru Mica, proprietarul Melos TV a explicat că documentația canalului de televiziune a fost preluată la începutul lunii martie a acestui an de Remus Rădoi (cu câteva luni înaintea închiderii canalului News România) fără ca Mica să știe și că a incercat să-l contacteze de două luni, dar a primit în schimb un mesaj de la Rădoi.

,,La început aveam un parteneriat cu domnul respectiv (n.r. la Remus Rădoi), acuma sunt în situația foarte delicată.” a declarat Alexandru Mica care a mai explicat că ,,După ce Rădoi a preluat la începutul lunii martie a acestui an, conducerea televiziunii în mod frăudărods și brusc cu avocatul lui care se înțelege de minune, m-am trezit că vrea să-mi ia locul ca administrator fără știrea mea. Asta e chiar o tortură.” Acesta a mai explicat că Rădoi a cerut avocatului său să apeleze la soția acestuia, Maria Rădoi să fie partenera lui Mica.

Proprietarul Melos TV a mai menționat că și-a dorit o televiziune care să difuzeze muzică populară tradițională și că în ultimul timp a realizat 622 de videoclipuri pentru ca să le difuzeze pe acest canal și pentru care a încercat să colaboreze cu toți artiștii de muzică populară din Moldova. Cerându-le ajutor să aibă putere, a mai explicat că nu și-a dorit un parteneriat cu Maria Rădoi și pentru care Remis Rădoi a mutat sediul din vila în care locuiește Mica. Din aceste discuții s-a aflat că Remus Rădoi a fugit fără să fie menționat unde.

Dorina Rusu, membru CNA: „Este unul dintre puținele voturi pe care le regret în CNA pentru acest post, chiar îmi pare rău că am votat, pentru că nu numai că ați îndeplinit obligațiile pe care vi le-ați luat atunci când ați venit ăn fața dvs. Cum a ajuns acest personaj (n.r. la Maria Rădoi) în acest post? (...) A intrat cu forța în dvs?” și a reamintit că Alexandru Mica a venit la CNA în septembrie 2020 pentru a solicita licența Melos TV. ,,În schimb am votat pentru că sunteți specialist în folclor și că am votat. Îmi pare rău că am votat pentru că după cum se vede de doi ani de zile nu ați reușit să puneți postul în funcțiune și acum ați venit și spuneți că domnul Rădoi v-a furat postul și că vine femeia aia (n.r. la Maria Rădoi) în alfabet că nu știu ce a făcut și noi să ne descurcăm cu ce ați lăsat dvs. Dacă veneați din primăvară să ne spuneți. Uite ce se întâmplă, poate reușeam să facem ceva nu că vine cineva care a acaparat postul pe care dvs. le considerați mafiote că noi n-am putut să facem nimic. Trebuia să ne informați, să veniți de acum nu știu câte luni și să ne spuneți. Nu să credeți că lucrurile pot să treacă așa de la sine și nu știu cum de ați intrat în aceasstă combinație gândind să rezolvăm problemele pe care le-ați lăsatsă se întâmple.” a mai declarat acesta.

Monica Gubernat, membru CNA: „Pentru mine situația e foarte simplă. Aici avem de-a face cu modificare de acționariat fără acord. Eu aș propune o somație de intrare în legalitate și dacă nu intră în legalitate, consider că această licență a fost gestionată de un terț și voi propune ridicarea acestei licențe.”

Un reprezentant al CNA a recomandat ca gestionarea licenței către un terț să fie contestată în instanță, iar Alexandru Mica a explicat că a vorbit cu avocații lui și că „este greu să se desfacă parteneriatul cu mama lui (așa zisa lui Remus Rădoi, Maria Rădoi)”. A mai spus că nu a văzut-o la față pe aceasta și că a semnat actele de acționariat fără prezența lui Mica.

Articolul 54, aliniatul 2 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 arată că „Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)”.

De asemenea conform articolului 90, litera f, aliniatul 1, „Exploatarea licențelor audiovizuale de către alte persoane decât titluraturii de drepturi ale acestora se sancționează cu amendă.”

La finalul punctului s-a decis în unanumitate amendarea societății Tezaur TV SRL (deținătorul licenței Melos TV) cu 10.000 de lei. Însă este un prim pas până la rezolvarea oficială a problemelor cu acționarul canalului. Vă reamintim că News România, cel mai amatoricesc canal de știri din România și-a oprit emisia la începutul lunii august după ce CNA a întrerupt ședința de 2 august 2022 cu acuzații halucinante cu privire la acel canal. Mai multe detalii pe Pagina de Media.



                        FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Melos TV difuzează în prezent doar muzică populară de la un singur artist având și brutiera veche a canalului Etno TV.

Comentarii

Postări populare

Modificări în grila națională DIGI TV Analogic

DIGI Online: Au intrat Sky Showtime 1 HD și Sky Showtime 2 HD. Prima Play: Au intrat Prima Food & Travel, Bollywood TV și un sfert din canalele Must Carry

FilmBox+ se închide în Europa și va fi disponibil doar prin operatori