Exploziv TV și-a încetat emisia. CNA a retras licența

Canalul local din Piatra Neamț Exploziv TV a rămas fără licență după ce Consiliul Național al Audiovizualului a retras licenșa în ședința de ieri, 10 ianuarie 2023 din cauză că nu și-a reluat emisia la timp, termenul de 90 de zile solicitat fiind expirat.


Conform informațiilor de la CNA societatea Interfinanciar Network TV SRL a cerut la CNA pe 27 septembrie 2022 schimbarea acționariatului, fiind aprobată iar mai devreme pe 14 septembrie 2022 a fost solicitată întreruperea emisiei de 90 de zile până pe 13 decembrie 2022 pentru mutarea amplasamentului studioului.

Doar că nu și-a putut relua emisia până acum și nu s-a făcut mutarea așa că CNA a decis retragerea licenței acestui canal. Este un lucru riscant ca un canal, din motive tehnice să ceară o întrerupere de emisie timp de 90 de zile, dar în multe cazuri, dacă nu se depășește termenul CNA poate retrage licența conform legii așa cum a fost cazul a altor canale TV în multimii 13 ani: Telesport, Telekom Sport 5, Telekom Sport 6, Zeus TV, CineStar, ActionStar, ComedyStar, GiGa TV etc.

Exploziv TV a avut o istorie tumultoasă pe tot parcursul emisiei, canalul a primit licența pe 28 mai 2020 și a fost autorizat 3 luni mai târziu. S-a lansat pe 23 septembrie 2020 și a putut fi disponibil în grilele DIGI (pentru județul Piatra Neamț) și Microsat (operator local din Târgu Neamț, județul Piatra Neamț). După ce la începutul anului trecut Cezar Filip, realizatorul emisiunii Revista Presei... Altfel și directorul publicației locale Monitorul de Neamț a anunțat că ,,Exploziv TV a murit, trăiască Monitor TV”. Adică el, împreună cu o parte din angajații plecați de la Exploziv TV au început proiectul online Monitor TV în locul site-ului Exploziv TV.

După lansarea site-ului Monitor TV, Exploziv TV a rămas doar cu reluări și documentare, dar nu s-a știut nici până acum dacă mai producea știri sau. Personal am aflat despre asta când eram într-o vacanță la Târgu Neamț în august anul trecut, mai multe detalii AICI. Acum și-a oprit emisia pe 14 septembrie 2022, la aproape 2 ani de la lansare.

În Piatra Neamț au mai rămas canale regionale și locale care sunt:
-canale locale: TVN, Tele M Neamț și Roman TV;
-canale regionale: Tele M Iași, TVR Iași și Cromtel TV.


                       FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Tot în ședința de ieri CNA a retras și licențele canalelor Prima Text din Odorheiu Secuiesc (din cauza imposibilității susținerii financiare) și Realitate FM Cluj (din cauza expirării licenței, nefiind solicitată prelungirea acestuia). Realitatea FM rămâne doar cu 3 frecvențe: București (90.2 FM și care expiră în primăvara acestui an), Sulina (107 FM și care expiră Sâmbătă acesta, pe 14 ianuarie) și Alexandria (103.3 FM și care a preluat emisia Radio Semnal de la sfârșitul anului 2020).

Comentarii

Postări populare

Orange Sport se închide la începutul lunii iulie 2024 după 18 ani de existență. Cum arată istoria tumultuoasă a acestui grup de canale?

La Liga și Serie A continuă la DIGI Sport și în următoarele sezoane

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate