Tele M Neamț și-a încetat emisia. CNA a retras licența TV.

Consiliul Național al Audiovizualului a retras în ședința de ieri, 25 aprilie 2023 licența canalului local cu mai mulți ani de vechime Tele M Neamț din motiv că termenul de întrerupere a emisiei de 90 de zile solicitat pe 6 decembrie anul trecut și început pe 1 ianuarie 2023 a expirat pe 31 martie.


Conform informaților recente despre licența Tele M Neamț societatea deținătoare R TV Neamț SRL a cerut pe 29 august 2018 la CNA modificarea licenței cu privire la acționarul canalului, modificarea fiind aprobată, însă în ciuda situației prezentate la CNA pe 11 septembrie 2018 cu privire la conducerea acestui canal CNA a somat societatea deținătoare.

Apoi pe 6 decembrie 2022 a fost solicitată la CNA întreruperea emisiei programată pe 1 ianuarie 2023 pentru o perioadă de trei luni, însă conform analizării depunerea documentelor a fost făcută de o altă persoană din conducerea acestui canal și că s-a constatat că a avut loc o altă modificare a acționariatului fără aprobarea CNA și că s-a aflat cu Trust Corp SRL (deținut de Daniel Dumitru Niță) este acționarul unic al R TV Neamț SRL și că solicitarea de modificare a acționarului nu a fost depusă până acum la CNA.

După ce a expirat termenul de întrerupere a emisiei pe 31 martie 2023 inspectorul CNA din Piatra Neamț a făcut un control la Tele M Neamț și s-a constatat că după 31 martie emisia era întreruptă iar contactat de inspector, reprezentantul legal al societății a anunțat că Tele M Neamț nu își va relua emisia și că se dorește retragerea licenței, solicitarea fiind depusă la începutul acestei luni.



                        FOTO: Decupaje din capturile făcute în timpul vizionării ședinței CNA.

Tele M Neamț a fost un canal local din județul Neamț care difuza emisiuni și evenimente locale. Canalul a fost lansat în 1996 și a fost deținut de Petru Frăsilă, proprietarul Tele Moldova Plus prin societatea Tele M Invest SRL. În 2014 canalul a fost cumpărat de societatea R TV Neamț SRL. A fost unul dintre cele mai vechi canale locale și regionale din România.

După închiderea Tele M Neamț au mai rămas în Piatra Neamț doar două canale locale și trei canale regionale:

-canale locale: TVN și Roman TV;

-canale regionale: Tele M Iași, TVR Iași și Cromtel TV.

Vă reamintim că acum 3 luni CNA a retras licența canalului Exploziv TV care și el era local din Piatra Neamț din același motiv ca Tele M Neamț, însă avea probleme cu studioul, mai multe detalii AICI.

Tot în ședința de ieri, 25 aprilie 2023 CNA a retras și licența canalului Realitatea FM București din motiv că licența a expirat pe 21 aprilie. După expirarea licenței, societatea Realitatea Media, aflată în insolvență din 2011 intră acum în faliment. Realitatea FM va rămâne doar cu frecvențele din Alexandria și Snagov, ultimul din urmă nu a fost autorizat încă.

Comentarii

Postări populare

Orange Sport se închide la începutul lunii iulie 2024 după 18 ani de existență. Cum arată istoria tumultuoasă a acestui grup de canale?

La Liga și Serie A continuă la DIGI Sport și în următoarele sezoane

CNA a respins modificarea licenței Melos TV privind modificarea acționariatului. A somat societatea cu termen de intrare în legalitate