Radio TaNăNaNa anunță că s-a închis. Urmează să-i fie ridicate frecvențele la CNA

Canalul radio cu acoperire regională în FM și națională în online Radio TaNăNaNa a anunțat că își ia rămas bun de la ascultători și că s-a închis.


Anunțul a fost făcut ieri în cadrul unei postări de pe pagina de Facebook a acestui canal în care își mulțumește ascultătorii:

,,Dragi ascultători, oameni TaNăNaNa,

Povestea radio TANANANA se încheie. În momentul de faţă suntem în imposibilitatea de a continua emisia staţiei în #FM cât și în mediul online. Știm că vă anunțasem începerea unui nou sezon de #radio, ştim că urma să revenim #instarederadio, însă ultimele decizii interne ne împiedică să continuăm.

Vă mulțumim enorm pentru toata susținerea de care ați dat dovadă în toți acești ani. Suntem cei mai norocoși realizatori de radio cu un asemenea public ca voi, iar pentru asta vă suntem recunoscători.

Vă mulțumim pentru tot și toate, rămânem cu voi în suflet și cu voi #instarederadio în istoria radioului românesc.

Echipa TaNaNaNa."

Radio TaNăNaNa a emis în ultimul timp pe frecvențele 87,9 FM (Timișoara), 90,5 FM (Târgoviște), 92,1 FM (Hunedoara), 93,5 FM (Medgidia) și 97,6 FM (Huși). Canalul ar fi trebuit să reia emisiunile LIVE încă din 18 septembrie după vacanța de vară, însă din informațiile noastre nu a mai putut relua emisiunile iar din această cauză și-a încetat emisia abia ieri, pe 19 septembrie 2024. Pe site-ul propriu nu funcționează redarea emisiei. Ultima dată când a avut emisiuni live a fost pe 18 iunie 2024, deci fix în urmă cu 3 luni.

               FOTO: Radio TaNăNaNa

Radio TaNăNaNa a fost un canal regional de muzică și singurul dedicat bărbaților, în special tinerilor. A avut o istorie veche, cu mai multe conduceri. Canalul a fost lansat pe 1 februarie 1995 ca Radio 2m+ și a fost un canal local ce a emis în București pe 92,7 FM. La aceea vreme realizatori au fost Teo Trandafir, Adelin Petrișor, Cristin Tocan, Andrei Partoș, Robert Tache și Corina Bacalearos iar din 20 noiembrie 1997 a devenit Activ FM. Unele emisiuni de aceea vreme au fost difuzate și la TV pe fostul canal Tele7 ABC.

Din noiembrie 2006 Activ FM a devenit Activ eFeM (practic derivatul numelui precedent) cu Marcel Avram ca acționar a stației. Avram a fost impresarul regretatului cântăreț Michael Jackson. Ulterior Activ eFeM a obținut frecvențele din Timișoara, Medgidia și Huși și a trecut în anul 2009 de la un canal local generalist la un canal regional de muzică. Între timp numele Activ FM a fost preluat la începutul anului 2024 de canalul regional Impact FM din regiunea Moldova.

Începând din 7 aprilie 2015 Activ eFeM a devenit Radio TaNăNaNa cu foști realizatori ai Radio Guerrilla precum Vlad Craioveanu (acum la DIGI FM), Bogdan Șerban (acum din nou la Radio Guerrilla), Călin Gheorghe (decedat în 2020, ultima oară realizator de emisiuni la Europa FM), Mircea Oculeanu (care a fost directorul Radio Guerrilla în primii 6 ani de funcționare a postului), Ciprian Muntele (acum la Rock FM), Alexandru Anghel iar mai târziu și Gojira, Anca Maco, Anca Niță, Carmen Safta, Sorin Dragomir și Petru Stratulat (acum voice-over la Kanal D 2). Numele actual a fost propus de agenţia de publicitate The Secret Service.

Inițial canalul avea să se extindă și în alte județe ale Romniei precum Hunedoara, Târgoviște, Cluj Napoca, Iaşi, Constanţa şi Craiova și să concureze cu marile posturi naționale de radio precum Radio România Actualități, Kiss FM, Radio ZU, DIGI FM, Europa FM și PRO FM, însă a câștigat în cele din urmă frecvențele din Hunedoara și Târgoviște.

Printre emisiunile care au fost difuzate în ultimii ani pe TaNăNaNa au fost TaNănimineața, Check-IN, Refresh, O fată de marți până joi, Întreb pentru un prieten, Pitch TaNăNaNa, În stare de radio și IT Republic.

Însă, începând din 2016 canalul a intrat într-un declin din punct de vedere a numărului de angajați în urma audiențelor mici de la ultima măsurare din anul 2015. În anul 2020 din cauza pandemiei canalul a avut probleme financiare, 90% dintre angajați au plecat de la 1 aprilie 2020 (când România era încă în stare de urgență) iar angajații veniți în acel an au fost în calitate de voluntari, inclusiv Vlad Conovaru, Sori Țigăelu, Alexandru Bușilă, Adrian Teleșpan, Bogdan Rusu, Miru, Carmen Ivanov și Alina Muntele.

În luna iulie a anului 2021 TaNăNaNa a pierdut frecvența principală din București pentru că nu a putut trimite la timp actele necesare pentru prelungirea valabilității licenței care a expirat pe 11 iulie 2021. Astfel frecvența din Timișoara a devenit principala rețelei regionale.

Ultimii realizatori ai emisiunilor TaNăNaNa din ultimul timp au fost Andrei Constantinescu (Linia Urbană), Florin Cașotă (Byte pe Beat), Octavian Palade (Byte pe Beat), Dan Murzea (Aprozar), Alexandru Marinov (Aprozar) și Roxana Brainsteanu (iCarte, iParte).

Canalul a fost deținut de societatea Videomarket SRL, ai cărei asociaţi au fost:

* 21`STH G.B. World Time Media S.L. Sociedad Unipersonal (Spania) – asociat principal – 85%
* Romcreativ Consulting SRL – 15% (Asociaţii Romcreativ Consulting SRL: Georgescu Constantin – 90% şi Georgescu Adrian Anton – 10%).

Urmează retragerea licențelor la CNA

După închiderea rețelei Radio TaNăNaNa, societatea deținătoare urmează să solicite Consiliului Națipnal al Audiovizualului retragerea licențelor pentru frecvențele 87,9 FM (Timișoara), 90,5 FM (Târgoviște), 92,1 FM (Hunedoara), 93,5 FM (Medgidia) și 97,6 FM (Huși). Totodată după aprobarea retragerii, acestea vor fi adăugate pe lista frecvențelor care vor fi scoase la concurs de CNA în perioada următoare.

În prezent sunt 42 de frecvențe scoase la concurs iar lista e în plină actualizare, asta după ce în ultimele luni Național FM a pierdut cinci frecvențe din cauza expirării licențelor iar Favorit FM (parte din același grup cu Național FM) a pierdut două frecvențe din același motiv.

Comentarii

Postări populare

AXN Spin și-a schimbat formatul și a devenit un canal de lifestyle. De când?

Modificări în grilele Kanal D și Kanal D 2. Vinovați de iubire, mutat pe canalul secundar. Postul principal pregătește un nou sezon din Jocul cuvintelor